Sinemada yeni normal... Çekimler başlıyor

Dünyanın neredeyse tamamını etkileyen koronavirüs salgınında ülkeler yeni normale dönmeye yavaş yavaş başladı. Sinema sektöründe de merakla beklenen Avatar 2 ve Yüzüklerin Efendisi'nin yeni filmi çekilecek. Tabi yeni normale uygun olarak...

MEDYA 09.05.2020, 23:42 09.05.2020, 22:08
Sinemada yeni normal... Çekimler başlıyor

Vizyon tarihi 3 kez değiştikten sonra Yeni Zelanda’da başlanan çekimleri corona virüs engeline takılınca hayranlarını üzen, geçtiğimiz gün resmi set fotoğrafları yayınlanınca belirsizlik nedeniyle buruk bir heyecan yaşatan Avatar 2'den güzel haber geldi. Tüm zamanların en çok izlenen filmi olmaya aday Avatar 2'nin çekimlerine yeniden başlanıyor. Üstelik hareketlilik sadece Avatar ile sınırlı da değil. Önünüzdeki yılların en çok merak edilen dizisi The Lord of the Rings de çekim hazırlığına başlıyor.

Dünya çapında merakla beklenen iki yapımın önünü açan ise Yeni Zelanda oldu. Ülkede corona virüs salgını nedeniyle durdurulan prodüksiyonların devam etmesi için hareke geçildi.

Film prodüksiyonları Sağlık Bakanlığı koşullarına uygun çekilecek

Yeni Zelanda Film Endüstrisi'nin corona virüs salgını sırasında film prodüksiyonlarının hangi sağlık koşulları çerçevesinde devam edebileceğiyle ilgili olarak hazırladığı protokol hükümet tarafından onaylandı.

Yeni Zelanda Film Komisyonu ülke içerisindeki her prodüksiyonun, Sağlık Bakanlığı verilerine ve yeni koşullara göre çekilebileceğini açıkladı.

Yeni normale göre Avatar 2 ve Yüzüklerin Efendisi...

Yeni çekim koşullarıyla merakla beklenen Avatar 2 ve The Lord of the Rings yeni normal'e ayak uydurmuş olmakla kalmayacak durma noktasındaki sektör için de umut ve örnek olacak.

2009 yılında yayınlanan serinin ilk filminin ardından devam filmi için hazırlıkları 2017 yılında başlayan Avatar 2'nin, 16 Aralık 2021 tarihinde vizyona girmesi bekleniyor. Avatar 2’nin ardından üç devam filmi daha çekilecek. Üçüncü film 2023’te, dördüncü film 2025’te, beşinci film ise 2027’de gösterime girecek.

Amazon'un astronomik bütçeli yapımı The Lord of the Rings dizisinin çekimleri de salgın dolayısıyla durdurulmuş ve tüm yapım ekibi ve oyuncular mart ayının ortalarında evlerine gönderilmişti. Dizinin ilk iki bölümünün çekimi yönetmen J.A. Boyana tarafından yapılıyordu. Dizinin ilk iki bölümünün ardından 4-5 aylık bir araya girmesi planlanıyordu. Prodüksiyonun devam etmesi için şu an bir planlama bulunmuyor.

Yorumlar (0)