'Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü?' filminden ilk tanıtım, görücüye çıktı!

Yılmaz Erdoğan’ın 1998 yılında sahneye koyduğu efsane oyun “Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?” film olarak izleyici karşısına çıkıyor. Dijital platformda yayınlanacak olan filmin ilk tanıtımı izleyiciyle paylaşıldı.

MEDYA 14.03.2021, 14:34 24.05.2021, 13:47
'Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü?' filminden ilk tanıtım, görücüye çıktı!

Daha önce ‘Haybeden Gerçeküstü Aşk’ adlı oyununu ‘Tatlım Tatlım’ adıyla sinemaya uyarlayan başarılı oyuncu ve yönetmen Yılmaz Erdoğan, bu kez ‘Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü’ adlı oyununu da sinemaseverlere film olarak sunuyor. Erdoğan’ın bu kez yazar ve oyuncu kimliğiyle sahneye çıktığı filmin yönetmenliği ise, ‘Acı Tatlı Ekşi’ ve ‘Misafir’ gibi filmleriyle bilinen Andaç Haznedaroğlu’na ait.

Gülseren karakterine Ecem Erkek hayat veriyor

9 Nisan’da dijital platformda yayınlanacak olan filmde Ecem Erkek, Atakan Çelik, Engin Alkan, Devrim Yakut, Ushan Çakır, Merve Dizdar ve Bülent Çolak gibi isimler rol alıyor. Film, 1984 yılının İstanbul’unda Gülseren adındaki bir kadının hikayesine odaklanıyor. Ailesiyle birlikte yaşadığı çevreye uyum sağlamak için çabalayan Gülseren, üstün zekalı bir çocuktur. Filmde izleyiciler dönemin toplumsal bakış açısını , günümüzle bağ kurarak anlatacak.



1998 yılında sahnelenmeye başlayan ve Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği ‘Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü’ tiyatro oyunu, neredeyse 500 kez sahnelenmişti. Oyunda Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Zerrin Sümer, Neslihan Yeldan , Sinan Bengier ve Ayberk Atilla gibi isimler rol almıştı.

Yorumlar (0)