Saynur Tezel kimdir? Saynur Tezel kaç yaşında?

Birçok televizyon kanalında haber sunuculuğu yapan Saynur Tezel, kimdir? Saynur Tezel kaç yaşında? İşte detaylar…

MEDYA 12.11.2022, 12:43 14.11.2022, 09:36
Saynur Tezel kimdir? Saynur Tezel kaç yaşında?

Haber sunucusu Saynur Tezel kimdir? Kaç yaşında? İşte detaylar…

Saynur Tezel kimdir?

4 Mart 1968'de Ankara'da dünyaya gelen Saynur Tezel, ilk, orta ve lise eğitimini T.E.D. Ankara Koleji'nde bitirdikten sonra, "Şeref Öğrencisi" derecesiyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

Üniversite eğitiminden sonra iş yaşamına marketing ve bankacılık deneyimleri ile başladı.

Kendi açıklamasına göre, “Kariyer seçimindeki arayışlarında dönüm noktası olan olay 1. Körfez Savaşı oldu.” Savaş esnasında CNN International'ın yaptığı yayıncılık ile, iletişimin ve televizyon haberciliğinin, "geleceğin mesleği" olduğuna inandı ve bu konuda bir arayışa girdi.

1993’te yayın hayatına başlayan ATV'nin kuruluş çalışmaları kapsamında yayınlanan İngilizce iş ilanına başvurdu ve 24 saat haber kanalı olarak düşünülen ATV'nin kuruluşu için seçilmiş olan 25 kişiden biri oldu. Televizyon ile ilgili ilk eğitimini (canlı yayın-saha muhabirliği, kamera tekniği ve kullanımı, haber yazımı, montaj) bu proje kapsamında NBC ve BBC'den gelen yabancı yayın kuruluşlarından aldı.

6 ay sonra ATV’nin tercihi kapsamında haber kanalı formatı bırakılınca, bu kanalda ana haber, saha-canlı yayın muhabirliği, program yapımcılığı-sunuculuğu ve öğle kuşağı sunuculuğu görevlerini üstlendi. Aynı süreçte yine Sabah Grubu bünyesinde yayınlanan haftalık haber dergisi Aktüel'de, "Meyveli Ağaç Korusu" isimli mülakat köşesini yazdı.

1996’da Türkiye'nin ilk 24 saat haber kanalı olacağı belirtilen proje için teklif gelince ATV'den ayrılarak, NTV'nin kadrosuna girdi. Burada 1996’dan 2001’in sonuna kadar ana haber kuşağı sorumluluğu ile beraber çeşitli süreçlerde muhabirlik, program sunuculuğu ve yapımcılığı görevlerini üstlendi. NTV'nin kuruluşundan, 1 Ekim 2001’e kadar yetkili olduğu Haber 20 (ana haber bülteni), beş yılda birçok kez "En beğenilen Ana Haber Bülteni" olarak seçildi.

Saynur Tezel'in aldığı ödüller

Bu süreçte aldığı ödüller ise şu şekildedir:

1997-  Dil Gönüllüleri - "Türkçeyi En iyi Kullanan Spiker"

2000- Zirvedekiler 2000 Medya Oscarları - "En Beğenilen Anchorwoman" 

2001- İstanbul Üniversitesi İletişim Oscar'ları - "Yılın Başarılı İletişimcileri - Yılın Haber Spikeri" 

1999 – 2002 arasında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema-Televizyon Bölümü öğrencilerine topluluk önünde konuşma, canlı yayın haberciliği, diksiyon-fonetik ve tartışma-mülakat tekniği konularını kapsayan "Konuşma Eğitimi" dersi verdi.

2001’in sonunda NTV'den ayrıldı ve ülkenin ikinci haber kanalı olan CNN Türk'e geçti. Burada ise saat 19:00'da yayınlanan ana haber bülteninin sunuculuğunu ve yapımcılığını üstlendi. Daha sonra iki haber kanalı, SKYTürk ve HABERTÜRK’te sunuculuğunu ve editörlüğünü üstlendiği "BUGÜN" isimli programı hazırladı. Bir sene sonra ise SKYTürk Haber Müdürlüğü görevini yaptı.

Bu süreçte ise aldığı ödüller ise şu şekildedir:

2007- Başkent Grubu - "Cumhuriyetin Altın Adamı" ödülü

2007- Medya Başarı Ödülü - "Yılın En iyi Programı"-"Saynur Tezel ile BUGÜN"

2007- KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ - "Yürekli Kadın" ödülü

2013- Kadın Hareketi Derneği - "2013 Yılı Başarılı Kadın Ödülü"

2015- Kadın Muhtarlar Derneği - "2015 Yılın Başarılı Kadını"

2017- Ulusal Dayanışma Platformu - "Ulusal Duruş Onur Ödülü"

2012’de tekrar döndüğü CNN Türk'te 2018 Haziran ayına kadar hafta içi 15:00-18:00 arasındaki Günlük kuşağını sundu.  

2019'un Şubat ayında katıldığı Haber Global kanalında, hafta içi saat 15:00'te gündemin öne çıkan başlıklarının bulunduğu Günün Nabzı haber kuşağını sunmaktadır.

Çarşamba saat 20:30'da Saynur Tezel ile Kayıt Altında isimli programda ise konuklarıyla güncel tartışmaları bütün yönleriyle ekranlara taşımaktadır.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Sosyal Bilimler Enstitüsünde Master of Global Affairs (MGA) bölümünde yüksek lisansını yapan Saynur Tezel (Tan), Onur Tan ile evli ve 14 yaşında Simay isminde bir kız çocuğu sahibidir.

Yorumlar (0)