Salgın sürecinde televizyon dizileri, oldukça izlendi!

Mart ayından bu yana devam eden Koronavirüs salgını süreci, hepimizi evde yaşama mahkum etti. Sinemalar ve tiyatrolar kapandı, festivaller ve konserler iptal oldu. Bu durum da izleyiciyi televizyon dizilerine yöneltti. Bu süreçte Masumlar Apartmanı, Kırmızı Oda ve Doğduğun Ev Kaderindir dizileri oldukça iyi izlenmeler yakaladı. Dijital platformlar da ilgiyle takip edildi.

MEDYA 29.12.2020, 16:59 30.12.2020, 16:50
Salgın sürecinde televizyon dizileri, oldukça izlendi!

Koronavirüs salgını sürecinden oldukça fazla etkilenen dizi ve film sektörü, bir yandan bu sürecin meyvelerini de yedi. Pandeminin ülkemize geldiği Mart ayında tüm sektör durma noktasına  ve evlere kapanma noktasına geldi. Dizi setleri Ağustos’ta normalleşme ile yeniden sete çıktı ve izleyiciler yavaş yavaş dizilerine yönelmeye başladı.



O süreçte her şeyi dijital platformlarda takip etmeye başlayan izleyici, bir süre sonra yeniden kısıtlamaların olmasıyla televizyon dizilerine yöneldi. Pandem döneminde ilk defa izleyiciyle buluşan "Masumlar Apartmanı", "Sadakatsiz", "Kırmızı Oda", "Uyanış Büyük Selçuklu", "Sen Çal Kapımı" dizileri, bu dönemin lider işleri olarak kendilerini kanıtladılar. Yenis eoznlarına devam eden "Payitaht Abdülhamid", "Arka Sokaklar", "Bir Zamanlar Çukurova", "Kuruluş Osman", "Sefirin Kızı" ve "Doğduğun Ev Kaderindir" dizileri de özlediği izleyicisiyle iyi bir buluşma yakaladı.

Masumlar Apartmanı ve Kırmızı Oda, yayınlandıkları günün gündem konusu oluyorlar


Yönetmenliğini Çağrı Vila Lostuvalı ile Çiğdem Bozali'nin üstlendiği ve Psikiyatr, yazar Gülseren Budayıcıoğlu'nun "Madalyonun İçi" adlı romanındaki "Çöp Apartmanı" hikayesinden uyarlanan “Masumlar Apartmanı” dizisi, 15 Eylül’de TRT 1'de yayınlandı. Birkan Sokullu, Farah Zeynep Abdullah, Ezgi Mola ve Merve Dizdar’ın başrollerini oynadığı dizi, ilk bölümünün yayınlandığı akşam sosyal medyada olay oldu. Dizinin her bir bölümü, milli maç izlenir derecesinde izleniyor ve sosyal medyada da yayınlandığı akşam gündem konusu haline geliyor.

4 Eylül’de TV8’de yayına başlayan ve başrollerini Binnur Kaya, Tülin Özen, Burak Sevinç ve Meriç Aral’ın paylaştığı “Kırmızı Oda” dizisi de, her hafta yeni bir konuğu ile o konuğun hikayesini izleyenlerle buluşturuyor. Yönetmenliğini Cem Karcı'nın yaptığı, Banu Kiremitçi Bozkurt'un senaryosunu yazdığı ve  Psikiyatr, yazar Gülseren Budayıcıoğlu'nun hikayelerinden uyarlanan dizi, her Cuma akşamı sosyal medyanın gündemine oturuyor. Ayrıca dizi reyting sonuçlarında başladığın günden bu yana, Cuma gününü lider olarak tamamlıyor. Hatta bu başarıyla Kırmızı Oda, Cuma günü daha önce yayınlanan 3 dizinin de final yapmasına neden olmuştu.



Aralık 2019'da TV8'de yayına başlayan “Doğduğun Ev Kaderindir" dizisi de, oldukça ilgi gören yapımlar arasında kendine yer buldu. Gülseren Budayıcıoğlu'nun "Camdaki Kız" adlı eserinden uyarlanan dizi, yayınlandığı gün olukça konuşulan yapımlar arasında. Dizinin başrollerinde Demet Özdemir ve İbrahim Çelikkol yer alıyor.

7 Ekim'de Kanal D'de başlayan Sadakatsiz dizisi de ilgi çeken yapımlardan ve yayınlandığı gün sosyal medyada konuşulan dizilerden oldu. Doctor Foster dizisinden uyarlanan dizide Cansu Dere, Caner Cindoruk ve Melis Sezen rol alıyor. 


 

Dijital platformlar da ilgiyle takip edildi.

Eğlenceli dizilerden Hande Erçel ile Kerem Bürsin'i buluşturan "Sen Çal Kapımı" da ilgi çekerken, Call My Agent dizisinden uyarlanan "Menajerimi Ara” dizisi de Pazar akşamları ilgiyle takip ediliyor. Televizyon dizilerinin yanında Netflix ve Blu Tv gibi dijital mecralara da bakan izleyici, pandemi sürecinde “Aşk 101”, “Atiye” ve “Bir Başkadır” gibi diziler de takip edildi.
 

Yorumlar (0)