RTÜK uyardı: "65 yaş 4 saat TV izliyor, uzmanlarınız gerçekten uzman olsun!"

RTÜK Başkanı Şahin, yayın kuruluşu yöneticileriyle yaptığı video konferansta 65 yaş üstünün günde ortalama 4 saat TV izlediğini hatırlatarak, TV'ye çıkartılan uzmanların gerçekten uzman olmaları konusunda bir kez daha uyarıda bulundu.

MEDYA 02.04.2020, 21:56 03.04.2020, 00:26
RTÜK uyardı: "65 yaş 4 saat TV izliyor, uzmanlarınız gerçekten uzman olsun!"

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, yardımcılarıyla birlikte ulusal bazda yayın yapan televizyonların genel müdürleri ve üst düzey yöneticileriyle video konferans toplantısında bir araya geldi.

“Koronavirüs Salgını Döneminde Yayıncılık” temalı görüşmede Şahin, Üst Kurulun yayınlara ilişkin talep ve beklentilerini dile getirilirken, televizyon genel müdürleri ve yayın yöneticileri de RTÜK’ten bazı isteklerde bulundu.

“Uzmanlar gerçekten uzman olsun”

“Uzmanlar gerçekten uzman olmalı. Geçenlerde izledim bir gazeteci arkadaş sabah Suriye’yi, İdlib’i yorumluyor, öğlen ekonomiyi akşam da sağlığı. Bu böyle olmamalı” diyen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, özellikle ekranlara çıkarılan konukların özenle seçilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“65 yaş üstü 4 saat 7 dakika televizyon izliyor”

Şahin sözleri arasında salgında en yüksek risk grubunda bulunan 65 yaş üstü vatandaşlara ayrı bir yer ayırdı. Normal zamanlarda 65 yaş üstü vatandaşların günlük ortalama 4 saat 7 dakika televizyon izlediğini söyleyen Şahin, bu oranın sokağa çıkma yasağıyla çok daha arttığına dikkat çekti. Şahin, yayınlarda 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara yönelik alınan önlemlerin onların korunmasını amaçladığının vurgulanmasını, bu bağlamda yapılan haberlerde pozitif, bütünleştirici bir üslup tercih edilmesine özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0)