RTÜK'ten Kılıçdaroğlu'nun "küstah" avukatına sert kınama!

Çok sayıda terör örgütüyle iltisakı olmaktan 40 yıla kadar hapisle yargılanan Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı, birtelevizyon yayınında RTÜK'ü PKK ile aynı kefeye koyunca Üst Kurul'dan "Kendine insan diyecek kimseye yakışmayan bu küstah sözleri en sert şekilde kınıyoruz" açıklaması geldi. Söz konusu televizyon kanalının yayını hakkında inceleme başlatan ve derhal özür dilenmesini bekleyen RTÜK, hukuki yollara başvurulacağını da duyurdu.

MEDYA 19.01.2021, 13:29 20.01.2021, 09:52
RTÜK'ten Kılıçdaroğlu'nun "küstah" avukatına sert kınama!

RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in, CHP'ye yakınlığıyla biline bir televizyon kanalında katıldığı canlı programda, "RTÜK'ü terörle özdeşleştiren ifadeler" kullandığı için yayıncı kuruluş olan kanal hakkında inceleme başlattı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatlığını yapan Celal Çelik'in, bir televizyon kanalında katıldığı programda RTÜK'ü terörle özdeşleştirmesinin kabul edilemeyeceğinin altı çizildi.

Celal Çelik'in katıldığı canlı yayında devletin yaptırımları hakkında terör ve terör eylemi tanımı kullanmasının, avukatlık yapan bir kişi için tam anlamıyla "akıl tutulması" olduğu kaydedilen açıklamada, "Celal Çelik'in küstah söylemlerini şiddetle kınıyoruz. 6112 sayılı Kanun millet iradesiyle çıkarılmıştır ve RTÜK de 6112 sayılı Kanuna göre yayıncılara yaptırım uygulamaktadır. RTÜK'ün cezalarını 'terörize' unsur olarak nitelendiren şahıs, trajikomik açıklamaları ile hukuk tarihinin ibretlik satırlarında yerini almıştır." denildi. 

RTÜK'ün başta millî ve manevi değerler olmak üzere, gençleri ve çocukları zararlı içeriklere sahip yayınlardan koruyan; engelliler, aile, kadın ve çocuk konusunda son derece hassas olan bir kurum olduğu vurgulanan açıklamada, RTÜK'ün yürüttüğü kamu görevininin, bebek katili ve insanlık düşmanı teröristlerin kanlı ve vahşi eylemleriyle bir tutmanın, kendine "insanım" diyen kimseye yakışmayacağı belirtildi. 

Yapılan suçlamaları, bazı çevrelerin "sistematik ve bilinçli" bir biçimde RTÜK'ü itibarsızlaştırma ve yıpratma çabasının bir parçası olduğunun altı çizilen açıklamada, Avukat Celal Çelik'in neredeyse tüm terör örgütleriyle iltisakı gerekçesiyle 40 yıla kadar hakkında hapis cezası talebi bulunduğu da hatırlatıldı. Böyle bir kişinin RTÜK'ün faaliyetlerini "terör eylemi" olarak göstermesinin manidar olduğunu vurgulayan Üst Kurul, RTÜK'e karşı yapılan alçak saldırının bir televizyon kanalından yapılmasının da ayrıca ilginç bir durum olduğunu vurguladı.

6112 sayılı Kanun'da yayın hizmetleri ilkelerinin açıkça belirtildiğini anımsatan RTÜK, 6112 sayılı kanunu ihlal eden söz konusu televizyon kanalı hakkında gerekli incelemenin başlatıldığını belirterek, yayın kuruluşunun ve alçak sözlerin sahibinin (Celal Çelik) derhal RTÜK'ten özür dilemesini beklediklerini, aksi durumda yasal hakların kullanılacağı uyarısında bulundu.

Yorumlar (0)