RTÜK'ten Akit TV'ye inceleme!

RTÜK, Akit TV'nin "Devlet büyükleri anırkabir'de" KJ'si nedeniyle inceleme başlattı.

MEDYA 31.08.2020, 14:25
RTÜK'ten Akit TV'ye inceleme!

RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu), 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıl dönümü münasebetiyle devlet erkanının Anıtkabir ziyaretini canlı olarak aktaran Akit TV'nin KJ'de (ekran alt yazısı) kullandığı "Anıtkabir" yerine "Anırkabir" ifadesiyle ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

Akit TV: Sehven

Sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alan "Anırkabir" KJ'si ile ilgili açıklama yapan Akit TV ise, 30 Ağustos 2020 Pazar günü yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtkabir'e devlet erkanının yaptığı ziyaretin saat 13.00'teki haber bülteninde ekrana getirdiklerini, KJ'de sehven harf hatası yapıldığını, fark edildiği anda kısa süre içinde düzeltildiğini belirtti.

Hatanın tamamen editöryel ve iddia edildiği gibi kasıtlı olmadığını ancak buna rağmen sosyal medyada bazı hesaplardan Akit Medya Grubu aleyhine kampanya başlatıldığını belirten Akit TV yönetimi, R ve T harflerinin klavyede yan yana bulunmasının geçmişte de pek çok hatalı yazıma yol açtığını hatırlattı.

Akit TV yönetimi; bazı Ulusal Medya organlarının, sosyal medya hesaplarının ve siyasi çevrelerin olayı gündem yapmasının kötü niyet taşıdığını kaydederek, iddia edildiği gibi bir kastın olmadığını kamuoyunun dikkatine sunduklarını bildirdi.

Yorumlar (0)