RTÜK'ten Akit, Sözcü, Acun ve TLC'ye ceza!

Akit TV, Sözcü'nün TV kanalı, Acun Ilıcalı'nın TV 8'i, CHP'li Merdan Yanardağ'ın TELE 1'i ve belgesel kanalı TLC'ye RTÜK'ten ceza yağdı.

MEDYA 19.08.2020, 16:40 19.08.2020, 17:34
RTÜK'ten Akit, Sözcü, Acun ve TLC'ye ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), izleme uzmanlarının raporlarını görüştü ve bazı televizyon kanallarına idari para cezası yaptırımı uygulanmasına karar verdi.

Sözcü gazetesi

Sözcü Gazetesi'nin kanalı "Sivas SRT"nin logosunda "SRT Sivas"ı kullanması nedeniyle, yayıncı kuruluşa 6112 sayılı Kanun'un 21. maddesinin birinci fıkrasının ihlalinden idari para cezası verildi.

TLC: Sıra Dışı Hamilelikler

RTÜK, TLC'de yayınlanan "Sıra Dışı Hamilelikler" isimli programda, ilişki modeli olarak gösterilen eşcinsel birlikteliğin toplumun manevi değerlerine aykırı olduğu kanaatine vararak, idari para cezası verdi.

TELE 1: Mr. Brooks

"Mr. Brooks" isimli filmde öldürme eyleminin zevk aracı olarak sunulduğu, filmin gerçekle kurguyu ayırt etme yetisine tam olarak sahip olmayan çocukların yoğun şiddet sahnelerine maruz kalabileceği bir saatte yayınlandığı, filmde bulunan şiddet içerikleri ile şiddetin meşrulaştırılıp özendirildiği ve kanıksatıldığı belirtildi ve para cezası müeyyidesi uygulandı.

Akit TV: Gün Başlıyor

"Gün Başlıyor" programının sunucunun ulusal kanallarda yayınlanan birtakım diziler hakkında yorumlarını aktarırken RTÜK'e yönelik sarf ettiği sözler, RTÜK’ün kurumsal itibarını zedeleyecek şekilde tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uymadığı gerekçesiyle cezalandırıldı. RTÜK, 6112 sayılı kanunun 8'inci maddesini ihlalden Akit TV’ye idari para cezası verdi.

Akit TV sunucusu RTÜK hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

"RTÜK neden bunları kısıtlamıyor. Tabii ki reklam gelirlerinden pay alıyor da ondan. RTÜK de çok ciddi bir kazanç elde ediyor buralardan. Yani yine ortada para pul hikayesi dönüyor."

TV 8: Survivor

Acun Ilıcalı'nın Survivor 2020 programındaki kavga ve hakaretler de RTÜK'ün gündemine geldi.

Çocukların ekran karşısında olabileceği bir saatte yarışmacıların birbirlerine hakaret içeren sözlerini ve kavgaya varan sürtüşmelerini yayın ilkesi ihlali olarak değerlendiren RTÜK, TV 8'e para cezası verdi.

TV’den sahte ürün satanlar

Eksiksiz tüm RTÜK toplantılarında gündeme gelen "sahte ürün satan televizyonlar" maddesinden de çok sayıda ceza çıktı.

Sağlık beyanıyla halkı kandırarak sahte ürün ve bitkisel ilaç satan şu televizyonlar ağır para cezalarına ve program durdurma cezalarına çarptırıldı:

Arafat TV, Alaska Kanal Yalova, Anadolu Tv, BLD, BER TV, Top Shop TV, Dolunay Int, Ber TV.

Yorumlar (0)