RTÜK'ten 3 kanala ceza

RTÜK tarafından Tele1 ve Halk TV'ye üst sınırdan 5'er defa program durdurma ve idari para cezası, FOX'a ise "Orta Sayfa" isimli yayında AFAD'ın yardımları engellediğine dair sarf edilen sözlerden dolayı idari para cezası verildi.

MEDYA 22.02.2023, 16:10 24.02.2023, 16:23
RTÜK'ten 3 kanala ceza

RTÜK tarafından yapılan paylaşıma göre bugün yapılan Üst Kurul toplantısında FOX TV'de yayımlanmakta olan "Orta Sayfa" adlı programa moderatörün AFAD'ın yardımları engellediğine dair sözlerinden dolayı kanala üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.

"Büyük Felaket Özel Yayın" programında, "Yayın hizmetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlık ve bağımsızlığına, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı olamaz." hükmünü ihlal ettiği sebebiyle Halk TV'ye üst sınırdan 5 defa program durdurma ile üst sınırdan idari para cezası uygulanması yönünde karar verildi.

Bununla beraber yapılan toplantıda bölgede, "sistematik yağmacılık ve hırsızlık yapıldığı iddiaları" sebebiyle aynı kanala üst sınırdan idari para cezası verildi.

Tele1'e de üst sınırdan cezalar

Üst Kurul toplantısında Tele1 kanalındaki "18 Dakika" isimli programda yayıncılık ilkelerinin ihlal edildiği sebebiyle kanal hakkında üst sınırdan idari para cezası ile üst sınırdan 5 defa program durdurma cezası verildi.

Bununla beraber "Forum" programında teyit edilmeyen kulaktan dolma bilgilerin gerçekmiş gibi anlatılmasından dolayı da üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uygulandı.

Yorumlar (0)