RTÜK MasterChef'e 'insanlık onurunu zedeleme' cezası kesti

RTÜK tarafından haftalık yapılan olağan toplantıda TV kanallarında yayınlanan program ve dizilere çeşitli sebeplerden dolayı idari para cezaları kesildi.

MEDYA 06.11.2020, 23:23
RTÜK MasterChef'e 'insanlık onurunu zedeleme' cezası kesti

RTÜK tarafından MasterChef Türkiye ile Ramo, Sadakatsiz ve Öğretmen dizileriyle Derin Futbol, Gündem Özel programlarını yayınlayan kanallara para cezası verildi.
Başkan Ebubekir Şahin başkanlığında haftalık olağan toplantısında hazırlanan raporları görüşen RTÜK tarafından MasterChef Türkiye'ye ilişkin program eleştirileri konuşuldu.

Programda bir yarışmacıyı ağlatıp stüdyodan çıkmasına sebep olabilecek düzeyde yüksek ses tonuyla kelimeler sarf eden yarışmacıya bağırılmasının insan onurunu zedeleyen bir davranış olduğu gerekçesiyle yayıncı kuruluşa idari para cezası verildi.

3 diziye ceza

Kurul tarafından ayrıca Sadakatsiz dizisindeki çocuklara ve gençlere olumsuz örnek olabilecek davranışlar, şiddet ve işkence görüntüleri içeren Ramo, öğretmenlik itibarını zedeleyen Öğretmen dizisi sahnesinden dolayı kanallara para cezası kesildi.

Beyaz TV'ye dilin düzeysiz kullanımından ceza

Öte yandan Beyaz TV Derin Futbol programında da küfür içeren ifadeler sebebiyle kanala ceza kesildi.

4 kanala sahte ilaç ve ürün pazarlama cezası

Haftalık toplantıda sağlık beyanıyla sahte ilaç ve ürün pazarlayan Nehir, Anadolu TV, Dolunay INT ve Süper TV'ye de ağır yaptırımlar uygulandı.

Yorumlar (0)