RTÜK Başkanı Şahin’den yayıncılara uyarı: İzin vermeyeceğiz

Kurgusal şekilde oluşturulan ve gerçekleri yansıtmayan yalan haberlere geçit verilmeyeceğini dile getiren Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, “Bu şekilde haberlerin dinleyiciye ve izleyiciye ulaştırılması kabul edilemez. Bizler çalışmalarımıza devam edeceğiz ve dezenformasyonun önüne geçeceğiz” dedi.

MEDYA 31.01.2023, 11:08
RTÜK Başkanı Şahin’den yayıncılara uyarı: İzin vermeyeceğiz

Son dönemde radyo ve televizyonlarda, 6112 sayılı yasaya aykırı yayınların ve yayıncılık etik ilkelerine uymayan haberlerin fazlasıyla görüldüğüne işaret eden Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, tartışma programları, reality şov, haberler ile dizilerde Türk aile yapısına, adetlere ve örfe aykırı yapımların arttığına dikkat çekti.

“Kimsenin hakkı değildir”

Türk örf ve adetlerinin karşısında olan yayınların kabul edilemez olduğuna işaret eden Şahin, "Yine içerisinde bulunduğumuz zamanlarda bilhassa realist olmaktan uzak yayınlar, habercilik etik kurallarına aykırı şekilde manipülatif yalan haberler ne yazık ki ekranlarda fazlasıyla yer kaplamaktadır. Vatandaşların doğru bilgiler edinmesi, haber alma özgürlüğü ve sağlıklı kamuoyu oluşturma noktasında, gerçekleri barındırmayan hatta kurgusal şekilde oluşturulan yalan haberlerin dinleyici ve izleyiciye ulaşımı asla kabul edilemez. İnsanlarımız doğruları bilmeyi hak ediyor. Yanlış ve yalan bilgilere vatandaşları maruz bırakmak kimsenin hakkı değildir. Dezenformasyon ve yalan habere asla ve asla izin vermeyeceğiz" dedi.

“Yasal işlem başlatılacak”

Türk aile yapısına zarar veren yayınların önüne geçilmesinin oldukça önemli olduğuna değinen Şahin, "RTÜK olarak bundan öncesinde yaptığımız şekilde bundan sonrasında da özellikle seçim zamanına kısa bir süre kala, yayınları yakından izleyerek kurallara uygun olmayan medya hizmet sağlayıcıları için gereken yasal işlemleri sağlayacağımızı açık bir şekilde beyan ediyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)