Romeo & Juliet oyunu, modern anlayışla, dijital sahnede yerini aldı!

Kült oyunlara modern bir bakış açısıyla yeniden sahneye koyan ve dijital olarak tiyatro sahnesinde izleyenlerle buluşturan Zorlu PSM, başrollerini Miray Daner ve Kerem Arslanoğlu’Nun paylaştığı yeni oyunu izleyenlerle buluşturuyor. Yayına giren yeni oyun, William Shakespeare’in unutulmaz oyunu “Romeo ve Juliet”in bambaşka bir versiyonu oldu.

MEDYA 06.02.2021, 09:39 06.02.2021, 18:09
Romeo & Juliet oyunu, modern anlayışla, dijital sahnede yerini aldı!

Zorlu Performans Sanatları Merkezi yani Zorlu PSM, pandemi sürecinde artan dijital tiyatro oyun furyasını tam gaz sürdürüyor. Her hafta Tiyatro dünyasının kültleşen oyunlarını, günümüz bakış açısıyla sahneye taşıyan platform, İngiliz edebiyatının ve tüm tiyatro dünyasının unutulmaz tiyatro William Shakespeare’in unutulmaz eserini ekrana taşıyor. Romeo ve Juliet” oyununu farklı bir metin ve günümüzün anlayışıyla yeniden sahneye uyarlandı.



Başarılı oyuncular Miray Daner ve Kerem Arslanoğlu’nun rol aldığı “Rome o & Juliet” günümüz çağdaş tiyatronun en cesur ve özgün rejilerinde bulunan İbrahim Çiçek yönetmenliğinde oynanıyor. Çiçek daha önce dijital sahnede; “Hamlet”, “Martı”, “Nora: Bir Bebek Evi” ve “Antigone” oyunlarına yeni bir anlayışla hayat vermişti. Based Istanbul iş birliği ve Türk Tuborg A.Ş.’nin katkılarıyla izleyenlerle bir araya gelen oyun, seyirciye yeni nesil bir tiyatro izleme deneyimi sunacak.

Shakesperare’in unutulmaz tragedyası

William Shakespeare’in unutulmaz ve en çok sahneye konan duygusal romantik oyunlarından olan “Romeo ve Juliet”, günümüz bakış açısıyla ve daha farklı bir anlatım diliyle sunuluyor. İmkansız bir aşkın peşinde tutkunun ne kadar değerli bir şey olduğuna işaret eden oyun bazen sarayda, bazen sıradan bir apartman katında ve bazen de demir bir merdivende aşka tanık ediyor.

“Kim demiş bütün aşıkların melankolik olduğunu?” sorusunu soran Romeo ve Juliet, Juliet’in delikanlı tavrıyla aksiyonu yönettiği bir evrene izleyeni konuk ederken; bir yandan da aşkın yasadışı hallerini de gözler önüne serecek. “Romeo ve Juliet”in destansı aşkının dijital oyun versiyonunun video yönetmenliğini ise, Gizem Kızıl üstleniyor.

Yorumlar (0)