Ramazan ayına özel hazırlanan Mavera dizisi, Kazakistan’a satıldı!

Geçtiğimiz günlerde yayına giren ve Ramazan ayı için özel olarak hazırlanan “Mavera” dizisi, Kazakistan’da yayına girecek.  19 Nisan’da yayına girecek olan dizi, Kazakistan’ın ilk ulusal yayın yapan televizyon kalanında yayına girecek. 

MEDYA 17.04.2021, 13:42 18.04.2021, 10:07
Ramazan ayına özel hazırlanan Mavera dizisi, Kazakistan’a satıldı!

Ramazan ayı için 2021 yılında hazırlanan ‘Mavera’ dizisi, Türkiye’de kısa bir süre içerisinde ilgi görmeye başladı. Hâce Ahmed Yesevi’nin destansı hikayesini konu alan dizi, Kazakistan’da yayına başlayacak. 19 Nisan’da Kazakistan’da yayına başlayacak olan dizi, Türkiye’de yayına başar başlamaz oldukça ilgi görmüştü. Dizinin yayınlanma kararı ise, Kazakistan Enformasyon ve Sosyal Kalkınma Bakanı Aida Balaeva'nın isteği üzerine oluştu.



Masumlar Apartmanı dizisinin Naci’si başrolde

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştiren Balaeva, dizinin yayınlandığı kurumun genel müdürü İbrahim Eren ile görüşme yapmış ve karar bu sırada alınmıştı. Dizide başlıca rolleri; Masumlar Apartmanı dizisinde canlandırdığı Naci karakteriyle ünlenen Tansel Öngel, Korel Cezayirli, Zara ve Görksem Sevindik gibi ünlü isimler yer alıyor. Ayrıca Sinan Tuzcu, Nusret Çetinel, Ferit Kaya ve Hasan Küçükçetin’in rol aldığı dizi, Doğan Ümit Karaca tarafından yönetti.



Tarihteki ilk Alperenlerin hikâyesini konu alan “Mavera” dizisi, Hâce Ahmed Yesevi’nin destansı hikayesine odaklanıyor. Dizi,  Yusuf Hemedani tarafından Bağdat’a gönderilen Hace Ahmed Yesevi’nin, o dönemlerde küçücük bir yer olan Bağdat’ta yaşadıklarına odaklanıyor. Dizi, Hâce Ahmed Yesevi’nin Bağdat’ta verdiği dirlik ve beraberlik mücadelesini anlatıyor.

Yorumlar (0)