Pieces of a Woman filmindeki ‘tablo’ sahnesi, sosyal medyada oldukça konuşuldu!

Netflix’te yayınlanan ve hikayesiyle oldukça beğeni toplayan ‘Pieces of a Woman’ filmindeki tablo sahnesi, sosyal medyada konu oldu. İzleyenler filmde anlatılan rezonansla yıkılan Tacoma Narrow Köprüsü hikâyesinin, filmde kullanılan tabloyla alakası olmadığını belirttiler.

MEDYA 13.01.2021, 11:24 14.01.2021, 13:33
Pieces of a Woman filmindeki ‘tablo’ sahnesi, sosyal medyada oldukça konuşuldu!

Dijital platform Netflix’te yayınlanan ve dünya prömiyerini Eylül 2020'de, 77. Venedik Uluslararası Film Festivali'nde gerçekleştiren ‘Pieces of a Woman’ filmindeki bir sahne, sosyal medyada gündem konusu oldu. Başlıca rollerini Vanessa Kirby, Shia LaBeouf, Molly Parker ve Sarah Snook’un paylaştığı film, doğum sırasında çocuğunu kaybeden bir kadın ile eşinin bu olay öncesi ve sonrası yaşadıkları anlatıyor.

İzleyiciler tarafından oldukça beğeni yağmuruna tutulan ve şimdiden Oscar Ödülleri’nde adaylık ve ödül şansı olduğu konuşulmaya başlanan ‘Pieces of a Woman’ filmindeki tablo sahnesi, özellikle Türk izleyici tarafından oldukça konuşulan bir konu oldu.

Tablonun İstanbul Ortaköy Camisi ve Boğaziçi Köprüsü’ne ait olduğu iddia edildi!

Macar sinema ve tiyatro yönetmeni Kornél Mundruczó'nun yönettiği ve Mundruczó'nun Kata Wéber’le senaryosunu yazdığı filmde, gerçek bir hikaye anlatılıyor. Shia LaBeouf’un canlandırdığı Sean karakteri, duvarda bir tablo görüyor. Karakter, tabloya bakarak Amerika Birleşik Devletleri’nin Washington sınırları içerisinde bulunan Tacoma eyaletinde bulunan Tacoma Narrow Köprüsü’nün rezonans yüzünden yıkıldığını anlatıyor.

Sosyal medyada, bu hikayenin doğru bir hikaye olduğu söylense de, anlatılan hikayenin tabloyla alakası olmadığı konuşuluyor. Hatta duvardaki tablonun İstanbul Ortaköy Camisi ve Boğaziçi Köprüsü’ne ait olduğu iddia ediliyor. Ayrıca tabloda bir Türk Bayrağı’nın da yer alması, iddiaları güçlendiriyor.

Konu hakkında film ekibinden ve Netflix’ten bir açıklama gelmezken, sosyal medyada filmi izleyenler bu detayı kaçırmadı ve 7 Ocak’ta filmin yayınlandığı günden bu yana konuşmaya başladı. 


Hikayesiyle beğeni toplayan filmin başrol oyuncusu Vanessa Kirby bol övgü topladı ve bir çok ödül kazanacağı da şimdiden konuşulmaya başlandı. Filmin Macar yönetmeni Kornél Mundruczó, daha önce 2014’te Beyaz Tanrı (Feher Isten) ve 2017’de Jüpiter'in Uydusu (Jupiter holdja) filmleriyle de festivallerde yarışmış ve övgü almıştı. Filmin yapım kadrosunda ise, son olarak Netflix’e “The Irıshman” filmini yapan usta yönetmen Martin Scorcese bulunuyor.

Yorumlar (2)
Melis Tezcan 3 yıl önce
Benden başka fark edenler de varmış
Evşem 3 yıl önce
Biz de cami'yi görür görmez Ortaköy Camii ve Istanbul Boğazı manzarası olduğunu düşündük