Paşinyan, Ayşenur'la gurur duyuyor!

Erivan TV değil, Halk TV. Konuşan Nikol Paşinyan değil, Ayşenur Arslan. Türk askerinin Karabağ'a gidecek olmasından duyduğu rahatsızlık ifadelerine yansıyan Ayşenur Arslan, Türk askerinin gövde gösterisi için Azerbaycan'a gittiğini ileri sürerek, "Milliyetçilik eğilimini beslemek, muhalif partileri bile susturmak için Azerbaycan'a biz asker göndereceğiz." şeklinde skandal ifadeler kullandı.

MEDYA 18.11.2020, 10:02 18.11.2020, 16:55
Paşinyan, Ayşenur'la gurur duyuyor!

Halk TV'de "Medya Mahallesi" programındaki yorumlarıyla sıkça gündem konusu olan Ayşenur Arslan, skandal ifadelerine bir yenisini ekledi. Ayşenur Arslan'ın TBMM Başkanlığına sunulan ve AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti'nin oylarıyla geçen Azerbaycan'a asker gönderilmesine dair tezkereyi eleştirmesi sosyal medyada tepkiye sebep oldu.

Twitter'da tartışılan Ayşenur Arslan'a bir takipçi "Düşünün Türkiye'nin başı dertte. Azerbaycan'a ihtiyacımız var. Azeri televizyonunda bir programcı çıkmış diyor ki: Türkiye'de bizim askerimizin ne işi var?" şeklinde cevap verdi.

Ayşenur Arslan'ın Azerbaycan tezkeresi ile ilgili açıklamaları

Ayşenur Arslan, Türkiye'nin Azerbaycan'a asker göndermesine dair Cumhurbaşkanlığı tezkeresine yönelik eleştirileri akıllara Nikol Paşinyan'ın eleştirilerini getirdi. Nikol Paşinyan'ın 27 Eylül'den bu tarafa Türkiye ile ilgili sarf ettiği sözlere paralellik gösteren açıklamalarında Ayşenur Arslan şunları söyledi:

"Azerbaycan tezkeresi TBMM Başkanlığına gitmiş. Cumhurbaşkanlığı tezkeresi. Yani Türkiye Azerbaycan'a asker gönderecekmiş. Tabii bunlar genelde Meclis'te konuşulur, tartışılır bir karar bilmem ne falan. Ama hayır. Erdoğan Meclis Başkanlığına böyle bir tezkere gönderiyor. Kabul edenler, etmeyenler o tezkere muhtemelen 5'er dakikalık tartışmayla bir süreçte kabul edenler etmeyenler, belki de bütün partiler katılacaktır. Çünkü hani dış politikada böyle meseleler gündeme geldiğinde... Ama Azerbaycan ayrı. Karabağ'da BM şeysi üstlenen bir Türk-Rus askeri gözlem gücü olacak. Ruslar olacak da Türklerin olup olmayacağı belli değil. Bu Karabağ'da. Biz Azerbaycan'a göndereceğiz. Bir şey olursa herhalde müdahil olacak. Bu zaten doğrudan doğruya Türkiye'nin kararı. Sınır ötesi asker tezkeresi bu. Ve dediğim gibi Karabağ değil, Karabağ'a gönderecek olsa Rusya ile anlaşma sağlaması lazım. Bir masa kuruldu, Suriye'den sonra bir Karabağ masası kuruldu, Rusya ile Türkiye arasında. Fakat herhangi bir sonuca varılamadığı için bakmayın siz bir takım yandaş medyanın anlattıklarına. Sanki Karabağ'da Türkiye olacakmış gibi takdim ediliyor gelişmeler. Hayır öyle bir şey yok. Biz orada yokuz, orada Rusya var arabulucu, Ermenistan da kabul ettiği için. Hem Azerbaycan hem Ermenistan. Fiilen de facto (gerçekte, uygulamada) Rusya var. Zaten Rusya'nın çok uzun zamandır istediği bir şey bu. Ve orada var ama Türkiye zaten oraya Rusya ile anlaşmadan (asker) gönderemez. Rusya ile henüz anlaşmış değil. Ya gidişi kolay olsun diye diyeceğim ama aynı mesafe ne olacak. Ama bana sorarsanız esas Ermenistan'a karşı gövde gösterisi 'Türk askeri Azerbaycan'da' görüntüleri. Bütün bunlar için bu tezkere çıkıyor. Yani Türkiye'de biliyorsunuz toplumda milliyetçilik yükselen bir değer hâline geldi. Aşırıya gider çok yükselirse o başka bir yere de gider o olay biliyorsunuz. O eğilimi beslemek, muhalif partileri bile susturmak için Azerbaycan'a biz asker göndereceğiz. Törenle, İstiklal Marşı hadi güle güle. Bu görüntüleri izleyeceğiz. Yola çıkacaklar, havada uçacaklar, Bakü'ye inecekler, bilmem nereye gidip sınırlara konuşlanacaklar. Bütün bunları göreceğiz biz önümüzdeki günlerde."

Yorumlar (0)