Oyuncu Ceyda Düvenci, İstanbul Havalimanı’ndaki erişilebilir hizmetleri anlattı!

Engelliler Haftası’na özel, İstanbul Havalimanı’nda özel bir video çekimi yapıldı. Oyuncu Ceyda Düvenci’nin sunumuyla yayınlanan video İGA tarafından paylaşılırken, İstanbul Havalimanı’ndaki engelliler için tasarlanan hizmetler de bu videoda anlatıldı. Havalimanında engelli bireylerle iş birliği yapıldığını ve tüm çalışmaları, Yolcu Deneyimi Dizayn Sorumlusu Hilal Kahraman anlattı.

MEDYA 11.05.2021, 11:27 12.05.2021, 09:53
Oyuncu Ceyda Düvenci, İstanbul Havalimanı’ndaki erişilebilir hizmetleri anlattı!

İstanbul Havalimanı’nda engelliler için sunulan hizmetler, bir videoda anlatıldı. İGA tarafından hazırlanan videoda, engelli yolcular için hazırlanan hizmetler anlatılırken videonun sunuculuğunu sevilen oyuncu Ceyda Düvenci üstlendi.



Rol aldığı ‘Umutsuz Ev Kadınları’, ‘Maral’, ‘Babam ve Ailesi’, ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’, ‘Dikkat Bebek Var’ gibi projelerle bilinen ve engelli bir çocuğu da olan başarılı oyuncu Ceyda Düvenci, öncelikle havalimanında yer alan tabelaları izleyicilere sundu. Daha sonra Düvenci, yolcu Deneyimi Dizayn Sorumlusu Hilal Kahraman ile hizmetler üzerine konuştu.



"Bireylerin neye ihtiyaçları olduğu tespit edilip ona göre hazırlanılıyor"

Hizmetlere dair bilgileri anlatan Düvenci ve Kahraman, İGA’nın engelli bireylerle işbirliği halinde olduğunu ve böylece onların öncelikle havalimanını deneyimlediklerinden söz etti. Bu kapsamda engelli vatandaşları havalimanına davet ettiklerini Kahraman, yolcuların ihtiyaçlarını engelli vatandaşlardan dinlediklerini ve ona göre ihtiyaçları hazırladıklarını belirtiyor. Kesintisiz seyahat yaşanması adına bu çalışmayı yaptıklarını söyleyen Kahraman, kılavuz yolların havalimanı otoparkından başladığını ve uçağın kapısına kadar on dokuz farklı noktada sürdüğünü ifade ediyor.



Erişilebilir İşyerleri kategorisinde birincilik aldı

Ayrıca çok özel misafir kartı, özel yolcu hizmet noktaları, ayçiçeği yaka kartı, sesli adımlar gibi erişilebilir olanaklarla beraber ziyaretçilere sunum yapıldığı da belirtildi. Geçtiğimiz ayarda ise İstanbul Havalimanı; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri" töreninde de ödüle değer görülmüştü. Engelli yolcular için tasarlanmış olan havaalanı, törenin ‘Erişilebilir İşyerleri’ kategorisinde de birincilik ödülü kazanmıştı. Ödülü İGA’nın CEO'su Kadri Samsunlu alırken, Samsunlu’ya ödülü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan vermişti.

Yorumlar (0)