Netflix’in yeni Türk dizisi “50m2” yayına girdi!

Gizemli bir tetikçi olan Gölge’nin hikayesini konu alan ve Engin Öztürk, Aybüke Pusat ve Cengiz Bozkurt gibi oyuncuların başrollerin paylaştığı “50m2” dizisinin ilk sezonu, Netflix’te yayınlandı!

MEDYA 28.01.2021, 09:51 28.01.2021, 15:06
Netflix’in yeni Türk dizisi “50m2” yayına girdi!

Netflix’te yayınla giren altıncı orijinal dizi olma özelliği taşıyan “50 Metrekare” yani “50m²” dizisinin ilk sezonu, izleyiciyle buluştu. “Hakan Muhafız”, “Atiye”, “Rise of Empires: Ottoman”, “Aşk: 101” ve “Bir Başkadır” dizilerinin dünya çapındaki başarılarının ardından Netflix, Türkiye’de ki dizi ve film üretimlerine hız kesmeden devam ediyor. İlk sezonu sekiz bölümden oluşan 50m2 dizisi, başarılı yönetmenler Selçuk Aydemir ve Burak Aksak ortaklığında ortaya çıktı. Dizi 27 Ocak Çarşamba günü yayınlanır yayınlanmaz, sosyal medyanın gündemine oturdu.

“Bana Masal Anlatma”, “Kara Bela” ve “Sen Kiminle Dans Ediyorsun” gibi filmlerin yönetmeni Buark Aksak’ın yönetmen koltuğuna oturduğu dizide başlıca rolleri Engin Öztürk, Aybüke Pusat ve Cengiz Bozkurt paylaşıyor. Kadroda ayrıca Yiğit Kirazcı, Kürşat Alnıaçık, Tolga Tekin, Tuncay Beyazıt, Tuğçe Karabacak, Özgür Emre Yıldırım, Murat Kılıç, Cansu Dağdelen, Hasan Yalnızoğlu ve Gaye Gürsel gibi isimler de bulunuyor.

Bir tetikçi, bir mahalle kahramanına dönüşürse

50 Metrekare, gizemli bir tetikçi olan ve karanlık bir adamın ardında bıraktığı tüm kötü işleri yapan Gölge'nin hikayesini anlatıyor. Küçükken onu büyüten Servet'in tüm kötü işlerini yapan Gölge, geçmişini araştırmaktadır. Onu bu geçmişten uzak tutan Servet’in bir yalan söylediğini öğrenen Gölge, bir anda Servet’in ihanetine uğrar.

Kendini bir anda bir başka adamın yerinde bulan Gölge, bir mahalledeki terzi dükkanına girer. Mahalledeki herkes Gölge’yi, ölen terzinin oğlu zanneder. Bambaşka birinin kimliğine bürünen Gölge, vakit geçirdiği bu mahallede çok değişecek ve zaman aslında kim olduğunu anlayacaktır.

Yorumlar (0)