Netflix’in üçüncü yerli filmi Azizler, yayına girdi!

Senaryosunu Berkun Oya’nın Taylan Biraderler ile kaleme aldığı ve Yağmur & Durul Taylan kardeşlerin yönettiği “Azizler” Netflix’te yayınlandı. Platformun üçüncü orijinal yerli filmi olan Azizler, Engin Günaydın ve Haluk Bilginer’i başrolde buluşturuyor.

MEDYA 09.01.2021, 13:18 10.01.2021, 14:49
Netflix’in üçüncü yerli filmi Azizler, yayına girdi!

Daha önce vizyona girmesi planlanan, ancak pandemi sebebiyle kapatılan sinemalar nedeniyle Netflix’in orijinal filmi olarak yayınlanmasına karar verilen Azizler filmi, platformda yayına girdi. “Yarına Tek Bilet” ve “9 Kere Leyla” nın ardından platformun üçüncü yerli orijinal filmi olan “Azizler”, Taylan Biraderler’in sinemaya 10 yıllık bir aranın ardından dönüşünü müjdeledi.

Senaryosunu, bir çok tiyatro oyunu ve dijital platform dizileri ‘Masum’ ve ‘Bir Başkadır’ ın da yaratıcısı olan Berkun Oya’nın yazdığı filmde, hayatının zor bir döneminden geçen Aziz’e odaklanıyoruz.

Yağmur Taylan ve Durul Taylan’ın yönettiği filmde Engin Günaydın ve Haluk Bilginer başlıca rolleri paylaşıyor. Binnur Kaya, İrem Sak, Fatih Artmani Öner Erkan, Hülya Duyar, İlker Aksum, Gülçin Santırcıoğlu gibi isimlerin yanı sıra Okan Yalabık, Bergüzar Korel ve Halit Ergenç de konuk oyuncu olarak filmde bulunuyor. 

‘Hiç çıkarmayacağım dedin, kolye nerde?’

Kara komedi tadındaki filmde, gençlik döneminin sonuna geldiğinin farkına varan Aziz’in, garip hayatını değiştirme isteği sırasında yaşadıklarına bakıyoruz.

Gençlik hayallerini de gerçekleştiremediğini fark eden Aziz, kendine yeni ve yalnız bir hayat kurmaya karar veriyor. 4 yıllık sevgilisi Burcu’dan ayrılmaya karar veren Aziz, kız arkadaşının aldığı kolyeyi kaybedince, çıkmazlar işte tam bu noktada başlıyor. İş yerinde de sıkılan Aziz, iş arkadaşlarıyla da ayrı bir muhabbetin içindedir.

Karşısına her şeye dokunabilip değişime uğratabileceği bir fırsat çıkan Aziz, yaşan söyleme fırsatıyla hayatında yeni bir sayfanın açılmasının yolunu bulacaktır. Acaba bu yalanın devam etmesi; Aziz’in hayatında istediği değişimi sağlayabilecek midir, yoksa başına hiç istemediği olayları mı getirecektir?
 

Yorumlar (0)