Netflix, üye sayısında 200 milyon aşan bir rakama ulaştı!

Dördüncü çeyrek raporunu açıklayan dijital platform Netflix, üye sayılarından 200 mliyon barajını aştıklarını açıkladı. Ayrıca 2021 yılı boyunca platforma, her hafta en az bir tane orijinal film yayınlanacak.

MEDYA 21.01.2021, 10:48 22.01.2021, 09:39
Netflix, üye sayısında 200 milyon aşan bir rakama ulaştı!

Dijital platform Netflix, dördüncü çeyrek raporunda müjdeli bir haberi açıkladı. Üçüncü çeyrekte 195 milyon bir üyeyi barındırdığını belirten platform, dördüncü çeyrekte üye sayısında 8.51 milyon bir artışın meydana geldiğini açıkladı. Böylece Netflix’in üye sayısı, 203.7 milyon oldu!

Tahmininin de üstünde bir üye sayısına ulaşan Netflix, 2020 yılını ise 26.6 üye kazancıyla sonlandırmıştı. Bu artışın yüksek olmasının nedeni olarak, pandemi sürecinde evde kalındığı günlerde dijital platformlara yoğun bir ilginin olması da düşünülmekte. Platformun geliri ise, 6.64 milyar $ ve hisse başı kazancı 1.19 $ olarak belirtildi.

2021’de Netflix, her hafta yeni bir orijinal film yayınlayacak

2021 yılında dijital platformların rekabetinin daha da arttığı ön görülerek, Netflix her hafta en az bir oijinal filmi izleyicisiyle buluşturmayı planladığını açıkladı. Ocak ayında Türk yapımı “Azizler” ve Amerikan yapımı “Outside The Wire” filmleri, platformun 2021’de yayınladığı ilk filmler olmuştu. 2021 projelerini, görüntülerin de içinde yer aldığı ve ünlü isimlerin selam gönderdiği bir video ile duyuran Netflix’in, yeni yıla bol projesi bulunuyor.

Jennifer Lawrence ve Leonardo DiCaprio'yu buluşturan Don’t Look Up, Gal Gadot, Dwayne “The Rock” Johnson ve Ryan Reynolds'’un rol aldığı Red Notice, Zendaya ve John David Washinton'ı bir araya getiren Malcolm and Marie  ile Regina King ve Idris Elba'nın başrollerini paylaştığı The Harder They Fall gibi filmler, Netflix’te merakla bekleniyor. Ayrıca Türk filmlerinden 15 Mart’ta Çağatay Ulusoy’un rol aldığı “Mücadele Çıkmazı” da yayına girecek. Ece Çeşmioğlu, Fatih Şahin Halit Özgür Sarı ve Aslıhan Malbora’nın rol aldığı ve Haziran ayında yayınlanması planlanan ’96 Yazı filmi de ayrıca beklenen yapımlar arasında.

Yorumlar (0)