Netflix, Türkiye'de ofis açıyor!

Dünyanın en popüler dizi ve film izleme platformu olan Netflix'in, Türkiye'de ofis açmaya yönelik karar verdiği öğrenildi. 

MEDYA 03.12.2020, 12:30
Netflix, Türkiye'de ofis açıyor!

Dünyanın en popüler dizi ve film izleme platformu olan Netflix, Türkiye'de ofis açacak. 195 milyon aboneye sahip olan platformun bu kararı, Türkiye'deki önemli yapımların daha iyi bir şekilde tanıtılmasını sağlayacak. 

İstanbul'da 2021 senesinin ikinci yarısında açılacak olan ofis, birçok kişiye istihdam da sağlayacak. 

Netflix'in Türkiye'de ofis açma kararına ilişkin açıklama Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan geldi. 

Bakan Ersoy: Karardan memnunum!

Bakan Ersoy, son 15 senede Türkiye'nin dizi ve sinema sektörünün ciddi bir ilerleme kaydettiğini belirtti. Ersoy, söz konusu sektörün, hem ekonomi hem de kültür ve tanıtım diplomasisi bakımından ciddi bir role sahip olduğuna dikkat çekti. 

Netflix'in Türkiye'de ofis açmaya yönelik kararından memnun olduğunu ifade eden Ersoy, Türkiye'deki yapımların 190 ülkede seyredilebileceğini ve böylece dizi ve sinema sektörünün uluslararası alanda önemli bir yere taşınacağını aktardı. Ersoy, bu şekilde film turizminin de ilerlemeye kaydedeceğini belirtti. 

"Türkiye zengin bir kültüre sahip"

Netflix'in kurucusu olan Reed Hastings, Türkiye'nin kültür ve hikâye anlatma geleneği bakımından oldukça kıymetli olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'da ofis açacakları için gururlu hissettiklerini söyledi.

"Daha çok Türk yapımına imza atılacak"

Bu karar ile Türkiye'ye olan bağlılıklarının bir kez daha ortaya konduğunu belirten Hastings, dünyanın birçok yerinde seyredilebilecek daha çok Türk yapımına imza atılmasına fayda sağlanacağını ifade etti. 

Hastings, Netflix'in Türkiye'de 3 milyondan fazla üyeye sahip olduğunu kaydederek, hem üyelere hem de bütün paydaşlarına teşekkürlerini sundu. 

"Türkiye'nin hikâyeleri 195 milyon abone ile buluşmaya devam edecek"

Netflix Türkiye Orijinal İçerik Direktörü olan Pelin Diştaş'tan konuya ilişkin açıklama geldi.

Diştaş, Türkiye'nin hikâyelerini aktaracaklarını için heyecanlı olduklarını, bu durumun ilerleyen dönemdeki yatırımlar için kendilerini hırslandırdığını ifade etti. 

İstanbul'da ofisin açılmasıyla beraber ekipleriyle ve paydaşlarıyla olan çalışmalarının daha iyi bir biçimde yürütülebileceğine dikkat çeken Diştaş, Türkiye'nin sahip olduğu hikâyeleri dünya genelindeki 195 milyon aboneye aktarmaya devam edeceklerini söyledi.

Yorumlar (0)