Netflix'te bir devir sona eriyor: Başkasının hesabını kullananlara kötü haber!

Netflix'ten gelen açıklamaya göre, aynı hesapta oturum açmış olan cihazların hesabın gerçek sahibiyle aynı evde yaşayıp yaşamadığı IP adresiyle tespit edilecek. Bununla beraber artık hesap paylaşımı dönemi de sona erecek.

MEDYA 20.10.2022, 10:53 21.10.2022, 08:53
Netflix'te bir devir sona eriyor: Başkasının hesabını kullananlara kötü haber!

Netflix, 2022 yılının temmuz-eylül dönemine ait bilançosunu bildirdi. 

Şirket gelirlerinde yüzde 6 artış

Şirketin, 2022’nin üçüncü çeyreğinde elde ettiği gelir geçen senenin aynı dönemine oranla yaklaşık yüzde 6 artışla 7,93 milyar dolara yükseldi. Firmanın geliri, geçen yılın aynı döneminde 7,48 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Üçüncü çeyrekte şirketin net kârı ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 4 azalışla birlikte 1,39 milyar dolara geriledi. Netflix'in geçen senenin üçüncü çeyreğindeki net kârı 1,45 milyar dolar olarak açıklanmıştı. Firmanın hisse başına düşen kârı ise aynı dönemde 3,19 dolardan 3,10 dolara düşmüştü.

Netflix'in abone sayısı ise 2022’nin üçüncü çeyreğinde 2,41 milyon artış yaşadı. Bu yılın ilk iki çeyreğinde abone kaybına uğrayan Netflix'in abone sayısının, bu süreçte 1,09 milyon kişi artması bekleniyordu. 2022'nin ilk çeyreğinde Netflix'in abone sayısı 200 bin, ikinci çeyreğinde ise 970 bin kişilik azalış yaşamıştı. Böylece şirket, ilk defa iki çeyrek üst üste abone kaybı yaşamıştı.

Hesap paylaşımı yapılamayacak

Netflix’ten gelen açıklamaya göre, 2023 yılının başından itibaren geçerli olmak üzere parola ya da hesap paylaşımı yapılamayacak.

Şirketin atacağı adımlar çerçevesinde, hesap paylaşımı yapanlardan, içerikleri izlemeye devam edebilmeleri için normal üyelikten daha düşük de olsa ilave ücret istenecek. Bunun için "alt hesap" ya da "ekstra üye" seçeneklerinin devreye sokulacağı aktarılıyor.

Aynı Netflix hesabında oturum açan cihazların aynı evden açılıp açılmadığı, cihazların IP adresi, hesap etkinliği ve cihaz kimliği gibi bilgiler kullanılarak tespit edileceği belirtildi.

Netflix’in açıklaması şöyle:

“Hesap paylaşımından gelir elde etmek için iyi düşünülmüş bir yaklaşım tasarladık ve bunu 2023'ün başlarından itibaren daha geniş bir kapsama yaymaya başlayacağız. Hesap paylaşanlara, Netflix hesaplarını kendi profillerine aktarma ve paylaşanlara aileleri ya da arkadaşları için ödeme yapmak istiyorlarsa cihazlarını daha kolay bir şekilde yönetme ve alt hesaplar (“ekstra üye”) oluşturma için imkan sunacağız. Daha düşük fiyatlı reklam planımızın olduğu bölgelerde, hesap paylaşanlar için profil transfer özelliğinin popüler olmasını bekliyoruz.”

Yorumlar (0)