Netflix şifresini paylaşanları üzecek haber

Netflix’te tek hesap üzerinden 4 kişinin platform kullanma keyfi sona eriyor. Netflix, ortak kullanılan hesaplarda bundan sonra kullanıcı başına ücret ödeneceğini dile getirirken bir iddiaya göre her ek kullanımın ücreti 2,99 Dolar olacak.

MEDYA 17.03.2022, 13:45
Netflix şifresini paylaşanları üzecek haber

Dünyanın en çok izlenen film ve dizi platformlarından olan; bünyesine kattığı çevrim içi oyunlarla birlikte oyun severlerin de ilgisini çeken Netflix, kullanıcılarını üzecek bir işe imza attı. Pek çok kişinin uyguladığı “tek hesaptan 4 farklı cihaz ile izleme” etkinliği artık son bulmak üzere. “Bedava” izleyenler ve oynayanlar için düzenleme yapacağını duyuran Netflix, bundan sonra aynı hesabı kullanan her bir ekstra kullanıcı için ücret alacak.

Dünya genelinde uygulanan bir sistemdi

Netflix’te tek hesap açmak ve aynı hesabı birkaç kişiyle birlikte kullanmak, dünya genelinde uygulanan bir sistem. Bunu daha önce de değiştirmek için bazı adımlar atan platform, artık resmen çalışmalara başladı. Peru, Kosta Rika ve Şili’deki kullanıcıları üzerinde yeni sistemini deneyen şirket, “ekstra üye ekle” özelliği ile üyelik ekliyor. Farklı konum ve cihazlardan platforma girildiğinde ise şirket, bu kişinin hesabın asıl sahibi olmadığını anlıyor. Bu şekilde kişi başına ayrıca ücret alıyor.



Bundan sonra sadece 2 üyelik açılabilecek

Netflix’e üye olunduğunda sistemde 2 hesap otomatik olarak sunuluyor. Bunlardan biri normal (yetişkin) hesabı iken diğeri de çocuk hesabı oluyor. Daha önce kullanıcılar her kişi için farklı hesaplar açarken bundan sonra aynı üyelik üzerinden farklı hesap açılamayacağı belirtiliyor. Farklı hesap açıldığı takdirde 2,99 Dolar ücret alınacağı ifade ediliyor. Uygulama henüz test aşamasında ancak yürürlüğe konduğunda yüz binlerce kullanıcının Netflix üyeliğini sileceği öngörülüyor.

“Mini üyelik” ile iki farklı cihazda kullanılabilecek

Netflix’te halihazırda var olan iki üyelik sistemi bulunuyor. Bunlardan biri “standart üye” denilen ve 2 profili bulunan, aynı anda 2 cihaz tarafından kullanılabilen bir üyelik. Diğer üyelik şekli ise “Premium üye” ismi verilen, aynı anda 4 profil oluşturulan ve aynı anda 4 hesaptan giriş yapılabilen bir üyelik şekli. Platformun yeni modeline göre bundan sonra “mini üye” hesabı yaratılacak ve yalnızca 2 profil oluşturulabilecek. Mini üyelik hesabı ise aynı anda 2 farklı cihazda kullanılabilecek.



Ekstra üyelerin kendi profil ve şifreleri olacak

Netflix’ten aktarılan bilgiye göre bundan sonra bir hesap içinde 2’den fazla profil oluşturan kişiler, yurt dışında ayda 2,99 Dolar daha fazla ödeyerek kullanıma devam edebilecek. Türkiye’de “ekstra üyelik” ücretinin ise ne kadar olacağı henüz belli değil. Öte yandan tek hesap üzerinde ekstra üyelik açan kişilerin kendilerine ait profil ve şifre oluşturması bekleniyor. 

Yorumlar (0)