Merve Dizdar ve Ceren Moray, “On İkinci Gece” oyunuyla dijital sahnedeler!

Kült oyunların modern bir bakış açısıyla yeniden sahneye konulduğu ve dijital olarak izleyenlere aktarıldığı “Dijital Sahne” bu kez, başarılı oyuncular Ceren Moray ve Merve Dizdar’ı ağırlıyor. İkili, Shakesperare’in beğenilen oyunu “On İkinci Gece” nin yeni bir bakış açısıyla yazılan senaryosunda rol alıyorlar.

MEDYA 13.02.2021, 17:46
Merve Dizdar ve Ceren Moray, “On İkinci Gece” oyunuyla dijital sahnedeler!

Zorlu Performans Sanatları Merkezi yani Zorlu PSM, rutine bağladığı ve her hafta tiyatro dünyasının kültleşen oyunlarını, günümüz bakış açısıyla sahneye taşımaya devam ediyor.  “Hamlet”, “Martı”, “Nora: Bir Bebek Evi”, “Antigone” ve  “Romeo & Juliet” oyunlarının ardından, bu kez de, Shakespeare’in sevilen tiyatro oyunlarından “On İkinci Gece” yeniden uyarlandı.

Merve Dizdar ve Ceren Moray bir araya geldi

Reyting rekorları kıran “Masumlar Apartmanı” dizisinin Gülben’i Merve Dizdar ve yakın zamanda “Olağan Şüpheliler” dizisiyle izleyici karşısına çıkacak olan Ceren Moray’ı buluşturan dijital oyun, tiyatronun en cesur ve özgün rejilerinde bulunan İbrahim Çiçek’in yönetmenliğinde gerçekleşti.

Bir “Shakespeare” komedisi

On İkinci Gece, William Shakespeare’in kadın-erkek demeden insanın zaaflarını ilkelleştirip eğlenceli hale getiren bir komedi yapıtı olarak dikkat çekiyor. Oyun bir anlamda, toplumsal rollerin yıkımının insanlarda uyandırdığı düşündürücü ruh halleri üzerine odaklanıyor. Teoride aşkı anlatan On İkinci Gece,  erkekler ve kadınların alışılageldik toplumsal sınıflandırmalarını yıkmaya yönelik bir hikaye izlerken; içinden çıkılması güç ve absürt bir durumun yaratısına giden bir komedi üzerine yatıyor. Kadın ve erkek arasındaki ayrımların yıkımına şahit oluşnan On İkinci Gece, büyük bir toplum eleştirisi eşliğinde davranış kavramının sorgulamasını yapıyor.

Ceren Moray; dijital ve yep yeni tiyatro deneyimine pozitif bir yaklaşım sergilerken, oyunculuğun kutsallığının tükenmeyeceğini vurguluyor. Merve Dizdar da, dijitale açık olması ve heyecanını gizlemediği halleriyle oyunca arz-ı endam ediyorlar.
Dijital sahnede oyunların sayılarını artmasıyla beraber, seyirciye yeni nesil bir tiyatro izleme deneyimi sunuluyor. “On İkinci Gece”, Zorlu PSM’nin YouTube kanalı üzerinden, ücretsiz bir şekilde izlenebiliyor. Dijital oyunun video yönetmenliğini ise, Gizem Kızıl üstleniyor.

Yorumlar (0)