Lorem Ipsum nedir?

İlk başta anlamsız bir metin olduğu zannedilen ancak geçmişi çok öncelere dayanan Lorem İpsum'u sizin için açıkladık.

MEDYA 02.11.2019, 10:37 02.11.2019, 13:21
Lorem Ipsum nedir?

Dijital dünyada sık karşılaştığımız Lorem Ipsum aslında çok öncelere dayanan, uzun süredir matbaa içerisinde de kullanılıyor. 

Lorem Ipsum nedir?

Lorem Ipsum yazılı çalışmalarda yazının nasıl görüneceğini anlamamıza yardımcı olmak için kullanılan bir metindir. Örneğin müşteriniz için örnek bir websitesi tasarlarken metin  bulunması gereken yerlerde Lorem Ipsum’u kullanarak müşterinize web sitede bu yazının nasıl görüneceğini gösterebilirsiniz.

Lorem Ipsum'un kökeni nereden geliyor?

Lorem Ipsum'un kökeni milattan önce 45 (MÖ.43) yılına dayanıyor. Çiçero tarafından yazılan "İyi ve Kötünün Uç Sınırları" kitabının 1.30.32 paragrafında geçtiği sonradan öğrenilenildi. Daha sonra kitap 1500'lü yıllarda Rönesans dönemi popülerlik kazandı ve yüksek ihtimalle Lorem Ipsum kelimesi o dönemde yaşayan bir matbaacıya bu şekilde ulaştı.  

İşte Lorem Ipsum'un asırlardır kullanılan taslağı: 

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

Lorem Ipsum'un anlamı nedir?

Bir bütün olarak anlamı bulunmayan Lorem Ipsum'un Çiçero'dan alınan kısmı ve anlamı şöyle;

"Acıyı seven, arayan ve ona sahip olmak isteyen hiç kimse yoktur. Nedeni basit. Çünkü o acıdır..."

Yorumlar (0)