Leyla ile Mecnun’dan “Arapça” gönderme

Ekranların sevilen dizisi Leyla ile Mecnun’un son bölümünde, Erdal Bakkal’ın Arapça tabelası ve Almanya göndermesi, sosyal medyada bir anda gündem haline geldi. 

MEDYA 19.09.2022, 11:53 19.09.2022, 11:54
Leyla ile Mecnun’dan “Arapça” gönderme

Senaryosunu Burak Aksak’ın yazdığı, yönetmenliğini ise Onur Ünlü’nün üstlendiği Leyla ile Mecnun, son bölümüyle bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. Gündemdeki konulara ilişkin sık sık göndermeler yapan dizinin bir sahnesinde Erdal Bakkal’ın dükkânındaki tabelanın Arapçaya dönüştüğü görüldü. Gelecekte geçen bir başka sahnede de 1 liranın 15 avro olduğu ve Mecnun’un alışveriş yapmak için sık sık Almanya’ya gittiği vurgulandı. Leyla ile Mecnun’un Arapça tabela ve Almanya göndermesi, sosyal medyada gündem oldu. 

“Soydunuz soğana çevirdiniz Almanya’yı”

Başrollerinde Ali Asan, Osman Sonant, Serkan Keskin, Cengiz Bozkurt, Deniz Işın ve Ahmet Mümtaz Taylan gibi önemli isimleri bulunduran efsane dizi, yeni sezon bölümleriyle Exxen ekranlarında izleyici karşısına çıkıyor. Hem Arapça tabela hem de Almanya göndermesi ile ilgi odağı olan son bölümdeki bir başka sahnede ise Mecnun’un babası İskender, oğluna Almanya’dan alışveriş yaptığı için kızıyor. İskender’in, “Siz niye doluşup doluşup Almanya’ya gidiyorsunuz?” sorusu üzerine Mecnun, “Neden olacak baba? Yakın zaten, hemen atlayıp gidiyoruz. Bütün çarşıyı toplayıp geliyoruz. 1 lira olmuş 15 avro. Gitmeyelim mi ne yapalım yani?” diyerek cevap veriyor. İskender ise bu sözler üzerine, “Soydunuz soğana çevirdiniz Almanya’yı ayıptır günahtır” ifadelerini kullanıyor. 

Yorumlar (0)