Kurtlar Vadisi’nin yıldızı HDP listesinde!

Bir döneme damgasını vuran Kurtlar Vadisi dizisinde, Eren Eylül rolüyle hafızalara kazınan Kerem Fırtına, HDP'nin listesinde yer aldı. Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ile verdiği pozu sosyal medyada yayınlayan Kerem Fırtına listeye dahil edildi. 'Ermiş' rolüyle dikkatleri üzerine çeken Kerem Fırtına, oyunculuk yaşamına da devam ediyor. 

MEDYA 04.07.2022, 14:00 04.07.2022, 17:51
Kurtlar Vadisi’nin yıldızı HDP listesinde!

Kurtlar Vadisi dizisinde Eren Eylül rolüyle çıkış yapan oyuncu Kerem Fırtına, Diyarbakır Girişimci Merkezi'nde geçtiğimiz günlerde düzenlenen "Diyarbakır Sinema Buluşması"na katıldı. Diyarbakır'da cezaevindeki eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'la buluşan Kerem Fırtına, fotoğraf çektirmişti.

"Ne diyebilirim ki. Buluşmaların en kıymetlisi" notuyla paylaşımını yapan Kerem Fırtına, HDP'nin listesinde kendisine yer buldu.

Danışma kurulu hazırlandı

HDP 5. Olağan Kongresi'nde Kürt sorununun çözümü anlamında katkı sunmaya çalışan isimlerden bir danışma kurulu hazırlandı.

HDP'nin danışma kurulunda ise Kerem Fırtına dışında Erdoğan Aydın, Akın Birdal, Ayşe Erzen, Ahmet Türk, Sırrı Süreyya Önder, Ali Bayramoğlu, Sırrı Sakık gibi siyasiler de yer aldı.

Kerem Fırtına kimdir?

Kerem Fırtına, 23 Eylül 1981’de İstanbul'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul 'da tamamladı. Lise döneminde tiyatroya ilgi duyan Kerem Fırtına, oyuncu okulunda farklı farklı oyunlarda rol aldı. 1999’da Kenan Evren Anadolu Lisesini tamamladı, aynı yıl İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne yerleşti. Üniversiteden 1999’da mezun olduktan sonra Şahika Tekand Studio Oyuncularında oyunculuk alanında eğitim aldı. Radyo tiyatrosu ile de bir süre uğraştı. Bir arkadaşının oyunculuk başvurusuna eşlik etmesi sonrasında tesadüfen Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcısı Raci Şaşmaz ve yönetmeni Osman Sınav ile tanışma imkanı buldu. Daha sonra ise dizide oynamaya başladı.

2000 senesinde TRT'de Martılar ve İstanbul isimli filmlerde oynadı, ayrıca o filmin senaryo asistanlığı görevini de yaptı. Daha sonra Üvey Baba isimli dizinin son bölümlerinde rol aldı. Oyunculuk alanında adını Kurtlar Vadisi’nde canlandırdığı Eren Eylül karakteri ile duyurdu ve bundan sonra ciddi bir çıkış yaptı.

2015’te reyting rekoru kıran Karadayı isimli dizide rol aldığı "Savcı Adnan" karakteriyle daha fazla tanındı. Son olarak Kiralık Aşk’ta "İsmail” karakteriyle oyunculuk performansını devam ettirmektedir. Sanatçı, Pana Film 'de halen cast direktor asistanı ve oyuncu olarak çalışıyor.

Dizi ve filmleri

Üvey Baba

Esrarlı Gözler

Kurtlar Vadisi

Kurtlar Vadisi Terör

Bu Kalp Seni Unutur mu?

Kollama

Kiralık Aşk

Son Çıkış

Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?

Filinta Bir Osmanlı Polisiyesi

Aşk Ağlatır

Karadayı

Konak

Fatmagül'ün Suçu Ne?

Oda

Martılar ve İstanbul

Yorumlar (0)