Kurtlar Vadisi’nin efsane karakteri Süleyman Çakır, ölüm yıl dönümünde unutulmuyor!

Bir dönemin efsane dizisi Kurtlar Vadisi’nde Oktay Kaynarca’nın hayat verdiği ‘Süleyman Çakır’ karakteri, 17. ölüm yıl dönümünde unutulmadı. Oktay Kaynarca’nın 45 bölüm boyunca hayat verdiği karakter için, zamanında cenaze namazları kılınmış ve törenler düzenlenmişti.

MEDYA 08.04.2021, 12:27 08.04.2021, 17:11
Kurtlar Vadisi’nin efsane karakteri Süleyman Çakır, ölüm yıl dönümünde unutulmuyor!

Yaklaşık 17 yıl önce yayına giren ve bir dönemin efsane dizilerinden Kurtlar Vadisi’nin efsane karakteri Süleyman Çakır, yeniden gündeme geldi. Şu sıralar Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hızır Çakırbeyli karakteriyle izleyici karşısına çıkan Oktay Kaynarca’nın hayat verdiği karakter, ölümün 17.yılında sosyal medya üzerinden anılıyor. Efsane karakter için dizinin yayınlandığı dönemde cenaze namazları düzenlenmiş, törenler yapılmış ve kırkı zamanı helva yapılmıştı. 

Zamanında gazete ilanları ve mevlit okutma gibi haberler çıkmıştı

Artık her ölüm yıl dönümünde anılan Çakır karakterinden sonra, birçok kişi diziyi izlemeyi bıraktığını belirtimişti. Dizinin 17 yıl önce 8 Nisan 2004 tarihinde yayınlanan bölümünde ölen Süleyman Çakır karakteri için, gazetelere vefat ilanı verildiği ve mevlit okutulduğu haberleri medyaya yansımıştı. Dizinin 45 bölümünde ölen Süleyman Çakır karakteri, Polat Alemdar karakteri ile öne çıkıyordu. Dizinin 2004 yılında yaratıcılarından olan ve yönetmenliğini üstlenen Osman Sınav, Oktay Kaynarca’nın diziden ayrılacağının önceden belli olduğunu söylemişti, Dizinin hikayesinin işlemesinden kaynaklı bu gelişmenin erkene alındığını söyleyen Osman Sınav, o zamanlarda Kaynarca ile herhangi bir sorun yaşanmadan bu durumun geliştiğini belirtmiştir.

Hikayede suikast sonucu hastanede hayatını kaybeder

Dizinim hikayesinde madde kullanımında savaş açmış olan Süleyman Çakır, Baron Mehmet Karahanlı’nın canını sıkmıştır. Üstelin Baron’a suikast düzenlemeyi de planlayan Çakır, Baron’un Testere Necmi'ye emir vermesiyle ölüm fermanını imzalamıştır. Cerrahpaşalı Halit karakteri tarafından pusuya düşürülen Süleyman Çakır,  hastanede yaşam savaşını kaybeder. O günden sonra karakter, her yılın 8 Nisan tarihinde ülkemizde diz hayranları tarafından anılmaktadır.

Yorumlar (0)