Kill Bill’in efsane ismi Sony Chiba yaşamını yitirdi

Quentin Tarantino’nun Kill Bill adlı meşhur film serisinde Hattori Hanzo karakterini canlandıran Sonny Chiba koronavirüsten dolayı gelişen komplikasyonlar sebebiyle tedavi görmüş olduğu hastanede hayatını kaybetti.

MEDYA 22.08.2021, 14:20 23.08.2021, 09:21
Kill Bill’in efsane ismi Sony Chiba yaşamını yitirdi

Dövüş sanatları filmiyle ismini duyuran ünlü oyuncu Chiba’nın yaşamını kaybettiğini menajeri Timothy Beal de doğruladı.

Sanat dünyasını üzen can kaybı

Beal tarafından yapılan açıklamada, “Dün koronavirüsten dolayı Sonny, yaşamını yitirdi. Trajik bir haber, harika bir müşteri ve çok iyi bir arkadaştı.” dedi.

82 yaşında yaşama gözlerini yuman dövüş sanatları ustası ve aktörün yaşamını kaybetmesi sanat dünyasında büyük bir üzüntüye neden oldu.

Sonny Chiba kimdir?

1939 senesinde Fukuoka’ya bağlı Sadaho Maeda’da hayata gözlerini açan Sonny Chiba, 1960 yılında dövüş sanatları eğitimi alması sonrası snora karate uzmanı oldu.

Japonya’da oyunculuk kariyerine başlayan Chiba pek çok Japon filmi ile TV dizisinde rol aldı.

Toei Stüdyo’yla çalışmış olan ünlü oyuncu, Bruce Lee’nin dünya çapındaki başarısı sonrası kendisini bütünüyle oyunculuğa adadı. 1974 senesine gelindiğinde The Street Fighter adlı üçlemede rol aldı. Sinema tarihinin ilk x-rated dövüş sahnesine imza attı. Bu da ona Amerika Birleşik Devletleri kariyerinin yolunu açtı.

Chiba’nın kariyerini yakından izleyen Tarantino, ilk defa 1993 yılında True Romance filminde atıfta bulundu. Yine Ucuz Roman’daki Ezekiel konuşmasının bir bölümünü de Chiba’nın bir filminin açış sahnesinden alıntıladı. Sonunda ise rol alacağı filmi Kill Bill oldu.

Kill Bill filminde Chiba, Uma Thurman’a intikam alması amacıyla samuray kılıcı yapan suşi şefi Hattori Hanzo’yu oynadı. Ardından 2006 senesinde Hızlı ve Öfkeli: Tokyo Drift’te rol aldı.

En son Chiba, Wesley Snipes’in zombi filmi “Outbreak Z” için çalışıyordu. Oyunculuğunun dışında Japon Action Club’da da aktörlere dövüş sanatına dair dersler veriyordu.

Yorumlar (0)