İstanbul Film Festivali kapsamında gençlere yönelik ‘stop-motion’ atölyesi düzenlenecek!

IKSV Alt Kat ve İstanbul Film Festivali iş birliğiyle, yepyeni bir stop-motion atölyesi düzenleniyor. 14-18 yaş grubuna yönelik olacak olan atölye, animasyon yapmak isteyen gençleri Mart-Haziran 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak bekliyor!

MEDYA 18.02.2021, 10:05 19.02.2021, 09:11
İstanbul Film Festivali kapsamında gençlere yönelik ‘stop-motion’ atölyesi düzenlenecek!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı bünyesinde; IKSV Alt Kat, İstanbul Film Festivali işbirliği ve Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği’nin desteğiyle beraber, 14-18 yaş gurubundaki gençlere yönelik yeni bir atölye düzenleniyor. Kültür-sanat organizasyonlarına katılımın artması amacıyla projeler üreten IKSV Alt Kat, Belgesel yönetmeni ve eğitmen Doğa Kılcıoğlu’nun yürütücülüğünde bir ‘stop-motion’ animasyon atölyesi düzenliyor.

‘Yarın Nasıl Bir Dünya’ya Uyanacağız?’

Atölyeyle beraber, gençlerin animasyon film yapım sürecine merhaba demesi ve stop-motion tekniği üzerine kısa filmler üretmelerine katkı sağlanacak. Atölyede ortaya konacak olan animasyonların ise, İKSV’nin dijital platformlarında yer alması planlanıyor. Stop-motion animasyon atölyesinde, “Yarın Nasıl Bir Dünya’ya Uyanacağız?” sorusu üzerinden ekolojik krizi ve gezegenin geleceği üzerine olan senaryolar yapılması hedefleniyor. Mart-Nisan-Mayıs aylarında gerçekleştirilecek atölye, dörder haftalık 3 farklı dönemde gerçekleşecek. Atölyeye 15’e katılımcı alınacak ve toplamda 45 katılımcı atölyeden faydalanmış olacak.

Atölyeye, 22 Şubat Pazartesi 23.59’a kadar rezervasyon.iksv.org/altkat2 web adresinde yer alan formla beraber başvurulabilecek. Katılımcılar ve atölye tarihleri ise, 1 Mart haftasında açıklanacak. Haziran ayında sona erecek olan ‘stop-motion’ atölyesinde başarılı olarak seçilen kısa filmler, çevrimiçi bir galada gösterime verilecek. Galaya İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan ve sinema sektöründen çeşitli isimler de gelecek.

Yorumlar (0)