“Isabelle yaa” dedi, milyonlar izledi! Pandemi Fevzi Kaan Türker’e yaradı

Covid-19 pandemisinin en yüksek rakamlarına ulaştığı zamanda müzisyen babasının orgu ile çektiği videoları sosyal medya hesabından paylaşmaya başlayan 12 yaşındaki Fevzi Kaan Türker, birçok kişinin dikkatini çekerek, fenomen haline geldi. Milyonlarca kişi takip edilen Fevzi'nin hayali ise şarkıcı veya müzik öğretmeni olmak.

MEDYA 27.09.2022, 13:47 28.09.2022, 08:45
“Isabelle yaa” dedi, milyonlar izledi! Pandemi Fevzi Kaan Türker’e yaradı

Korona virüs salgınının yoğun bir şekilde görüldüğü zamanlarda müzisyenlik yapan babasının düğünlere gidememesi, Samsun'un ilçesi Çarşamba’da hayatını sürdüren minik Fevzi'nin yaşamını değiştirdi. Babasının orgu ile evde videolar çeken ve sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Fevzi, birçok kişinin yoğun ilgisi ile karşı karşıya kaldı.

Milyonlarca izlenmeye ulaştı

Gün geçtikçe ünlü isimlerin şarkılarını orgu ile çalmaya başlayan Fevzi, fenomenlik yolunda ilk adımlarını arttı. “10 numara”, “Nerdesin” ve “Isabella” gibi şarkıları bir taraftan seslendiren ve orgu ile de müzik katan Fevzi'nin yayınladığı bu videolar 15 milyonu geçerek, binlerce yorum aldı. Son zamanlarda konserlere çağrılan Fevzi, şarkıcı veya müzik öğretmeni olmak istediğini ifade ediyor.

“İnsanlar neyi beğenir diye düşünüp, videoları atıyorum”

Fenomenliğe ulaşmasında yaşadıklarını anlatan Fevzi, “Virüs sebebiyle babam düğünlere gitmiyordu. Daha sonra babam orgu eve getirdi. Ben zaten meraklıydım, babamın orgunu aldım ve çalmaya başladım. Bir akşam bu işi çekip video şeklinde sosyal medyaya yükleyeyim diye düşündüm. Daha sonra o günün gecesinde akrabalarımızdan bir telefon geldi. Gece yarısı 02.00 gibi ailemi aradılar ve 'Bütün Türkiye Fevzi’yi paylaşıyor’ dediler. En son konserlere çağırılmaya başladım. Geçtiğimiz haftalarda ‘Sefo’ abimle bir konser gerçekleştirdik ve çok güzel dönüşler yapıldı. İleride şarkıcı ya da müzik öğretmeni olmayı düşünüyorum. Dışarda beni gören kişiler çok olumlu cümleler kuruyor. Videolarımı sevdiklerini dile getiriyorlar. Ben de çekmeyi düşündüğüm videoları atmadan öncesinde uzun süre düşünüyorum. Hangi şarkıyı insanlar daha çok beğenir diye değerlendirme yapıyorum. İnsanlar da kendilerine güzel şarkılar söylediğim için beni gördükleri zaman fotoğraf çekerek bu anı görsele dökmek istiyorlar." dedi.

Ailesi olarak Fevzi’nin yaşantısını kontrollü sağlayacağız”

Fevzi'nin annesi Tuğba Türker, oğlunun yaptıkları karşısında mutlu olduğunu dile getirerek, "Fevzi evin içerisinde kendi tarzına göre videolar çıkarıyor. Bu videoları daha sonra sosyal medyaya koyuyor. Son zamanlarda Fevzi’nin zamanı oldukça dolu geçiyor. Fevzi’nin sosyal medya ile ilk tanışması pandemi zamanında gerçekleşti. Yasakların getirildiği zamanda eşim orgunu eve getirmek durumunda kaldı. Olaylarda bu şekilde başladı. Fevzi okullarını asla aksatmıyor. Eğitimi hiçbir zaman ikinci bir plana bırakmayız. Ailesi olarak onun kontrollü bir şekilde çalışmasına devam etmesi bizim sorumluluğumuz. Fevzi’nin ders saatleri sırasında bir programı olacak olursa telafisi edilsin diye akşam vakitlerinde de olsa ek ders aldıracağız. Yaşantısını kontrollü olacak şekilde gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Yorumlar (0)