İnternet Yasası TBMM'ye geliyor

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran’ı ziyaret eden İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, çok yakında İnternet Yasası'nın TBMM'ye geleceği müjdesini verdi.

MEDYA 17.02.2020, 10:36
İnternet Yasası TBMM'ye geliyor

İnternet Gazetecileri Federasyonunu kabul eden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, İnternet Yasası ile ilgili BİK (Basın İlan Kurumu) tüzük değişikliği ile ilgili yasa taslağını hazırlayıp Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na gönderdiklerini açıkladı.

Gazetelerin yaşaması gerektiğini belirten Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran şunları söyledi:

“Ancak, teknolojinin hızıyla birlikte medyada da yenilikler kaçınılmaz hal almıştır. Bu çerçevede internet medyası da görmezden gelinemez. Basın İlan Kurumu (BİK) olarak gazetelerin internet sitelerini güçlendirmeleri için çalışma yapılıyor. Gazeteler de yeni medyaya ayak uydurmak zorunda. İnternet yasası ile birlikte bazı yasal boşluklar da giderilmiş olacak.”

"212 sigortasız gazeteci çok"

İnternet Yasası'nın çıkarılmasının artık kaçınılmaz bir duruma geldiğini kaydeden İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, “Bizler gazeteler kapansın istemiyoruz. Teknoloji ve çağın ihtiyaçlarına karşılık verecek internet medyasının yasalarda bir karşılığı yok. Bugün binlerce meslektaşımız, 212 basın kanunu kapsamında sigortalarını internet medyasından yaptıramazken, fiili gazeteci sayılmamaktadır. Gerek internet medyası, gerekse sosyal medyayı içinde barındıran İnternet Yasası ile ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının çalışmalarını ve sonucunu sabırsızlıkla bekliyoruz.” diye konuştu.

İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya ile ilgili sözlerine katıldıklarını belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Çıkarılacak İnternet Yasası, hem internet medyasını hem de sosyal medyayı düzene sokacaktır. Basın İlan Kurumu’nun tüzük değişikliği ile ilgili yasa taslağını tamamlayarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na göndermesi internet medyasına sevinç yaşatmıştır. Umut ediyoruz ki, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da, internet yasasını en kısa zamanda TBMM’ye getirecektir. Mart ayı içerisinde İnternet Yasası'nın Meclis’e geleceğini öngörüyoruz.”

Yorumlar (1)
Etfal 4 yıl önce
Çok daha önceden yapılması gereken bir uygulama