"İBB mobil büfe" haberi masabaşı sallama çıktı!

Dün CHP yanlısı basın kuruluşları tarafından yayınlanan ve Twitter'da Hükümet'e hakaretlerin yağdırıldığı "İBB'nin mobil büfeleriyle ekmek satışı yasaklandı" haberinin en küçük bir doğruluğunun dahi olmadığı, tamamen masabaşında sallama usulü üretildiği ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı, "İBB'nin mobil büfelerle ekmek satışı yapmasını yasaklayan hiçbir bildirimi, genelgesi, uyarısı, yazısı söz konusu bile değildir” açıklaması yaptı. Gerçek ortaya çıktı ancak yalana inanmak isteyenlerin aklında hep şu kalacak: AKP, Ekrem İmamoğlu'nun ucuz ekmek hizmetini yasakladı!

MEDYA 22.01.2021, 09:46 23.01.2021, 11:54
"İBB mobil büfe" haberi masabaşı sallama çıktı!

Tarım ve Orman Bakanlığından, "Bakanlık, İBB’nin mobil satış noktalarını ve ekmek büfelerinde ekmek satmasını yasakladı" haberlerine dair yazılı açıklama yaptı.

Yapılan haberlerin ve paylaşımların tamamen masabaşında üretilmiş, asılsız, uydurma, karalama maksadı taşıyan, kamuoyunu yanlış bilgilendirme amacı bulunan haberler olduğunu belirten Tarım ve Orman Bakanlığı, Bakanlığa bağlı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünce 04 Ocak 2012'de yayımlanan "Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği"yle tüketime sunulan ekmeklerin, ekmek çeşitlerinin ve ekşi hamur ekmeklerinin doğru tekniklerle ve hijyen kurallarına uygun biçimde üretiminin, muhafazasının, taşımasının ve pazarlanmasının şartlarının belirlendiğini hatırlattı.

Diğer taraftan yalan haber üreten sözde gazetecilerin nereden esinlenerek böyle bir ahlaksızlığın altına imza attığı da yine Tarım ve Orman Bakanlığının yazılı açıklamasıyla ortaya çıktı.

21 Ocak 2021 tarihli bir bildirim yayımlandığını belirten Tarım ve Orman Bakanlığı, bu bildirimin konusunun ise "Konutta Ekmek Üretimi" olduğunu yani yayımlanan bildirimin, İBB'nin mobil büfeleriyle ya da ekmek satışlarıyla zerre kadar alakasının bulunmadığını vurguladı.

Üstün zeka ürünü!

Dün konu ANKA Haber Ajansı, İBB Haber, Cumhuriyet, T24; kısaca CHP'ye yakınlığıyla bilinen tüm basın kuruluşlarında yayınlanmış, Ekrem İmamoğlu'nu öne çıkarma ve Hükümeti karalama amacıyla yapılan ve yüzde 100 yalan olduğu ortaya çıkan operasyon kısmen amacına ulaşmış, yalan haber Twitter'de gündemin en üst sıralarına çıkarak oluşturulan algı sebebiyle binlerce Twitter kullanıcısı Hükümet yetkililerine hakaretlerde bulunmuştu.

Yalan haberin yayınlandığı basın kuruluşları arasında en şaşırtıcı olan ise İBB Haber idi. İBB Haber'in yalan haberi yayınlaması "ya kendinden haberi olmadığı ya da gerçekten çok kötü niyetli olduklarını" ortaya koyması bakımından dikkat çekiciydi.

Murat Ongun'dan yalan habere süsleme

Twitter'dan paylaşımda bulunarak halkın kamuoyuna yansıyan haberlerden ötürü endişe etmemesini isteyen İBB Sözcüsü Murat Ongun ise, İstanbul Halk Ekmek'in, mobil hizmet araçlarıyla İstanbullulara ucuz ekmek hizmetini ne olursa olsun sürdüreceğini, gerekirse ekmeği evlere teslim edeceğini belirterek yalan haberi süslemişti.

Yorumlar (0)