HBO Max geliyor: RTÜK'ten yayın lisansı alındı!

House of the Dragon, Succession ve Euphoria gibi başarılı yapımların yer aldığı yayın platformu HBO Max'tan Türk izleyicilere güzel haber geldi. Platformun, RTÜK'ten 10 yıllık yayın lisansı aldığı kaydedildi. İşte detaylar...

MEDYA 03.10.2022, 15:32 Hakan Öksüz
HBO Max geliyor: RTÜK'ten yayın lisansı alındı!

Kaliteli dizileri ve filmleriyle tanınan yayın platformu HBO Max'in Türkiye'ye ne zaman geleceği merak ediliyordu. 2021'in sonuna doğru bir duyuruda bulunan platform, 2022 yılında Türkiye pazarına açılacağını duyurmuştu. WarnerMedia bünyesinde faaliyet gösteren HBO Max cephesinde işler beklendiği gibi gitmedi, Türk izleyicisinin hayalleri bir başka bahara kaldı.

3 milyar dolarlık maliyet azaltma politikası!

Yaz aylarında Türkiye'de faaliyete geçmesi beklenen HBO Max, yeni yayın politikası nedeniyle birçok orijinal yapımını iptal etti. Söz konusu durumun nedeni olarak ise Warner Bros Discovery'nin ayrılık kararı sonrası şirketin, 3 milyar dolarlık "maliyet azaltma politikası" olduğu kaydedildi.

House of the Dragon hayranları üzülmüştü

Platformun, Türkiye ve Hollanda gibi ülkelere açılarak Avrupa pazarında genişleme hedefi de askıya alındı. Bu haber; House of the Dragon, Game of Thrones, Succession, Euphoria, Los Espookys ve The White Lotus gibi başarılı yapımların hayranlarını üzdü. HBO Max'in, Türkiye'ye açılma planını tamamen rafa kaldırdığına ilişkin söylentiler de yayıldı.

RTÜK'ten 10 yıllık yayın lisansı aldı

Söz konusu iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı. Zira dizi ve film platformu HBO Max'in, RTÜK'ten 10 yıllık yayın lisansı satın aldığı kaydedildi. Platformun yayın lisansı aldığına yönelik haber, dizi tutkunlarını sevindirdi. HBO Max'in Türkiye'de faaliyete geçeceği tarihin, ilerleyen haftalarda duyurulması bekleniyor.

Yorumlar (0)