Harry Potter hayranlarına müjde: Dizisi geliyor!

J.K. Rowling’in unutulmaz yedi kitaplık eseri ve 8 filmlik bir efsane olan Harry Potter, bu kez dizi olarak hayranları karşısına çıkıyor! Dizinin yapımcıları ise HBO Max ve Warner Bros. olarak belirtildi.

MEDYA 26.01.2021, 14:12
Harry Potter hayranlarına müjde: Dizisi geliyor!

Dünya çapında sayısız hayranı olan, kitapları ve filmleriyle bir döneme damgasını vuran Harry Potter efsanesi, bu kez dizi olarak karşımıza çıkacak. Yabancı kaynaklarda yer alan haberlere göre, HBO Max ve Warner Bros yöneticileri, dizinin hikayesinin yazılması için potansiyel yazarlarla görüşmelere başladı bile.

Bir efsane film serisi Yüzüklerin Efendisi için de dizi yapılması planlanmıştı. Dizinin çekimlerinin başlamasına karşın, salgın nedeniyle dizi çalışmaları rafa kalkmıştı. Dizi projesi hakkında henüz bir açıklama yok.

Harry Potter kitapları, tün dünyada 500 milyondan fazla satıldı

Birleşik krallık doğumlu İngiliz yazar J.K. Rowling’in bir efsaneye dönüşen ve 7 ciltlik unutulmaz eseri “Harry Potter” ın ilk kitabı “Felsefe Taşı”, 1997 yılında piyasaya çıkmıştı. Tüm kitapları tüm dünyada 500 milyondan fazla kopyayla satılmış ve filmleri de 8 milyar dolarlık bir gişe hasılatı elde etmişti.

“Harry Potter ve Felsefe Taşı” nın filmi ise, 2001 yılında izleyiciyle buluşmuştu. Hemen ardından "Harry Potter ve Sırlar Odası", "Harry Potter ve Azkaban Tutsağı", "Harry Potter ve Ateş Kadehi", "Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı", "Harry Potter ve Melez Prens" ve “Harry Potter ve Ölüm Yadigârları” kitapları ve filmleri yayınlanmıştı. Film serisinde son kitap, "Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1" ve "Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2" olarak iki filme bölünmüştü.

Yorumlar (0)