Gaziantep'te 14 gazeteden 2'si günlük olarak basılacak

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (GGC) İbrahim Ay, kentte resmi ilan alan 14 gazetenin ortak aldığı karar ile her gün sadece ikisinin yayınlanacağını duyurdu.

MEDYA 26.03.2020, 18:12 26.03.2020, 21:33
Gaziantep'te 14 gazeteden 2'si günlük olarak basılacak

Cemiyet Başkanı İbrahim Ay, yaptığı açıklamada, "Tüm dünyayı olumsuz olarak etkisi altına alan Koronavirüs, maalesef ülkemizde de can kayıplarına yol açmaktadır. Vaka sayısını azaltmaya yönelik her türlü tedbirin alındığı ülkemizde, Evdekal Türkiye sloganından hareketle, bizlerde bir taraftan evlerimizde kalmaya,diğer taraftan da okuyucularımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmenin mücadelesini vermekteyiz.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay

Aldığımız önlemler çerçevesinde ve Basın İlan Kurumu’nun 23 Mart 2020 tarihinde aldığı karar gereği, Gaziantep’te kent merkezinde Basın İlan kuruma bağlı 14 gazetenin aldığı karar gereği, halkımızı bilgilendirme görevini bir süreliğine günde 2 gazete üstlenecek, diğer 12 gazete ise dilerse, basılı yayın yapmadan, dilerse dijital ortamda yayınını devam ettirebilecektir. Bunun yanı sıra, 14 gazetenin haricinde, Basın İlan Kurumu’na tabi olmadan günlük yayın yapan gazetelerimizde var elbette. Bu gazetelerimizde dijital ortama geçerek, yayın faaliyetlerini kesintisiz devam ettirdiklerinin de bilinmesini istiyorum.

Yorumlar (0)