Gazeteciden gülümseten soru: "Evleneceğim, bu bela ne zaman bitecek bakanım?"

Koronavirüs toplantısı sonrası basın açıklamasında bir gazeteci bakana: "Düğün yapacağım kara kara düşünüyorum. Bu virüs denen bela ne zaman bitecek?" diye sordu. O anlarda Ziya Selçuk ve Fahrettin Koca'yla birlikte salonda gülme sesleri yükseldi.

MEDYA 25.03.2020, 22:23 25.03.2020, 22:41
Gazeteciden gülümseten soru: "Evleneceğim, bu bela ne zaman bitecek bakanım?"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleriyle yapılan koronavirüs toplantısının ardından yapılan basın toplantısında ilginç bir an yaşandı. Gazetecilerin sorularının yanıtlandığı bölümde, bir gazeteci bakan Koca'ya, "Milyonların merak ettiği bir soruyu sormak istiyorum. Bu virüs denen bela Türkiye'yi ne zaman terk edecek. Havaların ısınacağı zaman terk edeceğine yönelik bazı iddialar vardı. Aylarca sürecek mi? Mesela ben düğün yapacağım kara kara düşünüyorum. Ne zaman bitecek diye" sordu.

O anlarda bakan Koca ve Selçuk'un gülümsemeleri kameralara yansıdı.

İşte gazetecinin soruyu yönelttiği o anlar:

Bakan Koca: Kurallara ne kadar uyarsak süreç o kadar kısa sürer

Bakan Koca, "Virüs, her bireyin kendisini virüs taşıyıcısı olarak görerek, sosyal izolasyona evde hatta odasında izole etmesinin altını çizdim. Biz ne kadar bu kurallara uymaya kendimizi zorlarsak o kadar kısa sürer. Ne kadar bu anlamda kural tanımazsak o kadar da bunun mücadelesini sürdürmek zorunda kalabiliriz." dedi.

Yorumlar (0)