Game of Thrones yazarı George R.R. Martin, İstanbul Sözleşmesi’nin çekilmesine tepki gösterdi!

Kitaplarının ardından dizisi de fenomene dönüşen Game of Thrones yani Taht Oyunları serisinin yazarı George R. R. Martin, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine tepki verdi. Dizinin Türk asıllı oyuncularından Sibel Kekilli’den aldığı bir mail doğrultusunda bundan haberdar olduğunu söyleyen Martin, tepkisini sosyal medya aracılığıyla gösterdi.

MEDYA 31.03.2021, 12:17 31.03.2021, 18:40
Game of Thrones yazarı George R.R. Martin, İstanbul Sözleşmesi’nin çekilmesine tepki gösterdi!

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi, ülke gündemini aşarak dünya gündeminde de konuşulmaya devam ediyor. Konu hakkında bu kez, Amerikalı yazar George R.R. Martin’den tepki geldi. Dizisi büyük bir efsane olan ‘Game of Thrones’ kitap serisinin yazarı olan Martin haberi, Türk asıllı oyuncu Sibel Kekilli’den aldığı bir maille duyduğunu belirtti.



Martin, Fatih Akın’ın yönettiği Duvara Karşı filmindeki performansıyla adında söz ettiren ve Game of Thrones dizisinde de Shea karakterini canlandıran Kekilli’nin Türkiye’den üzücü bir haber paylaştığını duyurdu.

Sibel Kekilli’nin cesur bir kadın olduğunu belirtti

Sibel Kekilli’nin Almanya'da doğup büyüyen bir Alman ama Türk kökenli olduğunu belirten Martin, Kekilli’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan rejimindeki Türkiye’de kadınlara karşı şiddetle savaşan İstanbul Sözleşmesi'nden çekildiğini belirten bir mail attığını söyledi. Kekilli’nin şiddeti yaşayan birisi olduğunu ve kadınlara yönelik şiddet konusunda dünya genelinde savaşan birisi olduğunu söyleyen Martin, Kekilli’nin gerçek bir kahraman ve cesur bir kadın olduğunu belirtti.
 

‘Selam ve Sevgiler’ cümlesini Türkçe yazdı

Kekilli’ye yaptıklarından dolayı hayranlık duyduğunu belirten Martin, Kekilli’nin Türkiye'deki kadınlara ve kızlara olan mesajının ‘Selam ve Sevgiler’ olduğunu belirtti. Martin‘in ‘selam ve sevgiler’ cümlesini Türkçe olarak yazması dikkat çekerken, herkese bu konuda güçlü kalmalarını temenni etti.

Yorumlar (0)