Facebook, Trump'a özel etiket icat etti!

Sosyal medya platformları, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki başkanlık seçimi ile ilgili paylaşımlara karşı farklı yaklaşımlar gösteriyor.

MEDYA 05.11.2020, 14:36 09.11.2020, 14:25
Facebook, Trump'a özel etiket icat etti!

Sosyal medya devleri Facebook, Youtube ve Twitter, Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirilen 59. Başkanlık Seçimi ile ilgili "yanlış bilgilendirme" olarak değerlendirdikleri paylaşımlara farklı biçimde müdahalelerde bulunuyor.

Twitter, kullanıcıların gönderilerinden "yanıltıcı" olarak değerlendirdiği paylaşmaları sınırlıyor; Facebook "yanlış bilgi" etiketleri koyuyor ancak paylaşımları engellemiyor; YouTube ise 59. Başkanlık Seçimi sonuçlarının nihai olmayabileceği hatırlatması yapan etiket kullanıyor.

Twitter Trump'a etiket koydu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın, "demokratların seçimi kendisinden çalmaya çalıştığı" iddiasının Twitter tarafından etiketlenmesi gündemin çok konuşulan konuları arasında yerini almıştı. Sayfa üzerindeki gösterimi etiketle engelleyen ancak tıklandığında içeriğinin görünmesine izin veren Twitter, Donald Trump'ın paylaşımına koyduğu etikette, "içeriklerin bir bölümünün ya da tümünün tartışmalı olduğunu ve bir seçime veya bir toplumsal sürece katılma hususunda yanlış yönlendirmede bulunabileceğini" belirten ifadeler kullanıyor.

Twitter, benzeri paylaşımlar hakkında, beğenilerin ve cevapların silinmesi gibi bazı sınırlamalar da getirdi.

Facebook'tan Trump'ın paylaşımına uyarı!

Trump'ın Twitter tarafından "yanlış bilgi" etiketi konulan aynı paylaşımına karşı Facebook da bir uyarı etiketi koydu. Etikette Facebook, "Seçimlerin nihai sonuçları, ilk baştaki oy sayımından farklı olabilir" ifadelerini kullandı.

Facebook, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Büyük bir zafer! Açıklama yapacağım." şeklindeki paylaşımına ise, "oyların hâlâ sayıldığı, ABD 59. Başkanlık Seçimi'ni kimin kazandığının henüz belli olmadığı" yönünde bir uyarı etiketi koydu.

Facebook'un, Donald Trump'ın her paylaşımına farklı bir etiket koyması ve etiketlerin Trump'a özel gibi hazırlanması dikkat çekti.

Youtube

Amerikan sosyal medya devlerinden Youtube ise 59. Başkanlık Seçimi ile ilgili arama sonuçlarının üst bölümüne, "Seçim sonuçları kesin olmayabilir" ifadelerinin yer aldığı bir bilgilendirme paneli yerleştirdi.

Açıklama yapan Youtube, seçim sonuçlarını bildirdiğini ileri süren farklı hesapların canlı yayınlarının kapatıldığını, bazı videolarda ise yanlış bilgi içeren reklamların kaldırıldığını duyurdu.

Yorumlar (0)