Erdoğan'dan "Sosyal medya düzenlemesini çıkarın" talimatı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e seslenerek, sosyal medya düzenlemesini hemen çıkarmaları için çağrıda bulundu.

MEDYA 01.07.2020, 13:40 01.07.2020, 13:41
Erdoğan'dan "Sosyal medya düzenlemesini çıkarın" talimatı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berat-Esra Albayrak çiftine sosyal medya platformlarında edilen hakaretlere ilişkin açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ahlâksızlıkların peşini bırakmayacaklarını belirterek, sosyal medya hususunda düzenlemeye gidilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti. 

Erdoğan, Adalet Bakanlığı ile birlikte tüm kurumlara konuya ilişkin düzenlemenin derhal hazırlanması ve hayata geçirilmesi için çağrıda bulunarak, yasama dönemi sona ermeden bu konuyu halletmiş olmayı umut ettiğini söyledi. 

"Peşlerini bırakmayacağız"

Aile olarak can sıkıcı bir konu ile karşı karşıya olduklarını aktaran Erdoğan, sekizinci torununun dünyaya geldiğini belirtti.

Erdoğan, Berat Albayrak'ın evladının dünyaya gelmesinin sevincini paylaştığını ve bu paylaşımın altına birçok kişinin güzel yorumlar yazdığını, bazılarının da hakaret ettiğini kaydetti. 

Yargı ve emniyet teşkilatlarının bunun üzerine harekete geçerek bu kişilerin kimliklerini belirlemeye ve işlem yapmaya başladıklarını aktaran Erdoğan, bu kişilerin peşlerinin asla bırakılmayacağını ve hukukun önünde her birinden işledikleri suçun hesabının sorulacağını ifade etti.

"Sosyal medya platformları denetlenmeli"

Erdoğan, bu ahlâksızlıkları yok edebilmek için Netflix, YouTube ve Twitter gibi sosyal medya platformlarına karşı olduklarını söyledi. 

Sosyal medyanın düzene sokulması gerektiğini belirten Erdoğan, bu mecraların denetlenmesi gerektiğini belirtti.

"Teklifi parlamentoya götüreceğiz"

Erdoğan, Türkiye'nin "muz cumhuriyet" olmadığını, bu konudaki tekliflerini parlamentoya ulaştıracaklarını ve sosyal medya platformlarının tamamen kontrol edileceğini ifade etti. 

Ayrıntılı bir hukuki düzenleme için çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, hukuki düzenleme bittiği zaman mali ve adli yaptırımlar dâhil olmak üzere her türlü tedbirin hayata geçirileceğini söyledi.

Erdoğan, "hukuk devleti" prensibinin, demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu da ekledi. 

Yorumlar (0)