Emniyet, Cumhuriyet'in kalıbına tükürdü!

Emniyet Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet gazetesinin "Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı" soruları ile ilgili yaptığı "FETÖ taktiğiyle Emniyet Sınavı" haberine çok ağır ifadelerle tepki gösterdi.

MEDYA 16.10.2020, 13:10
Emniyet, Cumhuriyet'in kalıbına tükürdü!

28 Kasım 2020 tarihinde düzenlenecek "Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı" hakkında Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan "FETÖ taktiğiyle Emniyet Sınavı" başlıklı habere çok sert tepki gösteren Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), "sınav sorularını hükümete yakın Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen'in hazırladığı" iddiasına ateş püskürdü!

"Bu, teşkilatımız için kabul edilemez bir iftiradır." açıklamasında bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet gazetesine "FETÖ artığı", "iftiracı", "yalancılığı meslek edinen", "sözde gazetecilik yapan" ifadeleriyle yüklendi.

Cumhuriyet gazetesinin sözde gazetecilik yaptığını, yalancılığı meslek edindiğini, FETÖ artığı bir zihniyetle iftira attığını vurgulayan EGM, birçok alanda sürdürdüğü mücadelede büyük başarı sağlayan Emniyet Teşkilatı'nın ve köklü teşkilatlarının hedef aldığını kaydetti.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'nın uzun yıllardır yapılmadığını, normal şartlarda uzun zaman hazırlığı yapılan sınavın pandemi sebebiyle akamete uğradığını açıklayan EGM, tüm şartların zorlanarak Polis Akademisi Başkanlığı tarafından birçok üniversite ile görüşme yapıldığını ve akademik olarak soruların hazırlanması konusunda Başkent Üniversitesi'ne sorumluluk verilmesi kararının alındığını bildirdi.

Soruların Başkent Üniversitesi tarafından usule uygun hazırlandığının altını çizen EGM, herhangi bir sendika ile görüşme, yazışma, istişare etme ya da paylaşımda bulunulmasının asla söz konusu olmadığını ve olamayacağını; fakat Cumhuriyet gazetesinin "FETÖ taktiğiyle Emniyet Sınavı" başlığıyla haber yaparak FETÖ zihniyetiyle Emniyet teşkilatına alçak bir iftirada bulunduğunu kaydetti.

Tüm memuriyet yükselme sınavlarında olduğu gibi, bu sınavda da adaylara konu başlıklarının bildirildiğini hatırlatan EGM, Cumhuriyet'in iddiasının akla ve mantığa, hakkaniyete ve sınav usulüne tamamen ters olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet'i 24 saat koruyan polis memurları hatırlatıldı

Türk polisinin tüm Türkiye'de olduğu gibi, Türkiye sınırları içerisinde kendine verilen görevi layıkıyla yerine getirdiğini, bu çirkin iftiraları atan Cumhuriyet gazetesinin önünde bile 24 saat görev yapıldığını Cumhuriyet gazetesinin suratına çarpan EGM, gazete hakkında suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.

Alçak sivil memuru görevden uzaklaştırıldı

EGM ayrıca Cumhuriyet'in haberine konu olan Emniyet teşkilatında sivil memur olarak çalışan ve Büro Memur Sen'in Nazilli İlçe Temsilciliğini yapan Mustafa Acartürk'ün de görevinden uzaklaştırıldığını bildirdi.

EGM, sivil memurun uzaklaştırılma sebebini açıklarken, Mustafa Acartürk'ün iftiraya zemin hazırladığını, hiçbir dayanağı olmadığı hâlde böyle bir olay yaşanmış ve bundan haberi olmuş gibi hareket ettiğini, kendine rol kapmaya çalıştığını, kendi arkadaşlarına ve teşkilatına iftira attığını vurguladı.

Yorumlar (1)
Tamer Yiğit 3 yıl önce
Eğitimin kötü olup dersanelere ihtiyaç duyulan sistemlerde dersaneler arası ticari rekabette kaçınılmaz olarak gelinecek nokta şüphe,şaibe, içsel bilgiye erişim, etik ve yasa dışıliktir. Her sınav türü ve döneminde benzer konular toplumu yormaktadır. Özkaya Çözüm başta hukuk olmak üzere tüm eğitim alanlarında köklü düzenlemeler ve dersanelerin kapatılmasıdır. Ali Fethi Yılmaz yazdı 04.03.2019 Tıpta Uzmanlık Sınavı sonrasında ÖSYM’nin soruları ve cevap anahtarını yayımlamadan önce sınav soruları sosyal medyada yer aldı. 24 Şubat 2019 Pazar günü Ankara'da gerçekleşen Tıpta Uzmanlık Sınavı öncesinde soruların Whatsapp gruplarında paylaşıldığı iddia edilirken, TUS sorularının çalındığı tartışmaları gündeme gelmişti.Sınav sorularının çalındığı iddiaları üzerine ÖSYM açıklama yaptı. TUS soruları ve cevap anahtarının çalındığı iddialarının odağındaki TUSDATA isimli dershane de konuyla ilgili açıklama yaptı. TUS’a giren doktorların Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne yaptıkları şikayetler ve