Disney’den The Simpsons'a “Uygur Türkü” engeli

The Simpsons'ın yeni yayınlanan bir bölümünde Uygur Türklerinin “zorla çalıştırılmasına” atıfta bulunuldu. Disney ise söz konusu bölümün siteden kaldırılması için karar verdi.

MEDYA 08.02.2023, 14:54
Disney’den The Simpsons'a “Uygur Türkü” engeli

Dijital yayın platformu Disney+ milyonlarca kişi tarafından izlenen The Simpsons dizisinin bir bölümü için dikkat çekici bir karar verdi. Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan ve "zorla çalıştırmalara" işaret eden bölüm, Disney'in Hong Kong üzerinden yayın gerçekleştiren sisteminden kaldırıldı.

Çin seddi önünde zorla çalışma kamplarına atıf

The Simpsons dizisinin yayınlanan 34'üncü sezonunda bir bölüm içerisinde, sanal bir Çin Seddi önüne gelen kişilerin "Çin'in harikalarına bir göz atın. Bitcoin madenleri ve küçük çocukların akıllı telefon ürettiği zorla çalışma kampları" ifadesinin kullanıldığı göze çarpıyor.

Televizyon üzerinde Ekim 2022 günü yayımlandığı aktarılan söz konusu bölümün platformdan hangi tarihte kaldırıldığı ise net olarak bilinmiyor. Ekim 2021 günü Hong Kong'da Çin’in ulusal güvenlik faydasının karşıtı olduğu ifade edilen filmlerin yasaklanması teklifi yasası kabul edilmişti.

Yorumlar (0)