Dev medya şirketini 1 dolara satın aldı

Yeni Zelanda'da bir medya şirketi, şirketin CEO'suna (Üst Yönetici) 1 dolara satıldı.

MEDYA 25.05.2020, 16:59
Dev medya şirketini 1 dolara satın aldı

Yeni Zelanda'nın en büyük medya kuruluşlarından Stuff'ın CEO'su (Üst Yönetici) şirketi 1 dolara satın alarak şirketin hem sahibi hem de CEO'su oldu.

Stuff'ı bünyesinde bulunduran Avustralya merkezli "Nine Entertainment"tan Avustralya borsasına yapılan açıklamada, Stuff'ın CEO Sinead Boucher'e ay sonuna kadar tamamlanacak anlaşma kapsamında satışının yapılacağı bildirildi.

"Nine Entertainment"ın CEO'su Hugh Marks, Stuff'ın yerel bir sahibinin olmasının rekabet ve Yeni Zelanda'daki tüketiciler açısından en iyi sonuç olduğunu dile getirdi.

Şirketi 1 dolara alacak Sinead Boucher de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çok mutlu ve gururlu olduğunu ifade etti.

Alımla ilgili oldukça olumlu geri dönüşler aldığını belirten 49 yaşındaki Sinead Boucher, gazeteyi kapatma veya çalışan sayısını azaltma gibi bir düşüncesinin asla olmadığını belirterek çalışanlarının rahat olmasını istedi.

Yeni Zelanda'daki günlük gazetelerden birçoğunu basan ve bir haber sitesini yöneten Stuff'ın, 400 gazetecinin de aralarında olduğu toplam 900 çalışanı bulunuyor.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını öncesinde ekonomik zorluklar yaşayan Stuff'ın salgından bu yana reklam gelirleri de hayli düşmüştü.

Yorumlar (0)