Birce Akalay ve Serkan Altunorak, dijital sahnede “Hırçın Kız” oyununda buluştu!

Tiyatro sahnelerinin ve dizilerin başarılı oyuncuları Birce Akalay ve Serkan Altınorak, yeni bir projede bir araya geldi. Kült oyunların modern bir bakış açısıyla yeniden sahneye konulduğu ve dijital olarak izleyenlere aktarıldığı “Dijital Sahne” de ikili, William Shakespeare’in eseri “Hırçın Kız”ın yeni bir bakış açısıyla yazılan senaryosunda rol alıyorlar.

MEDYA 22.02.2021, 10:02 22.02.2021, 10:14
Birce Akalay ve Serkan Altunorak, dijital sahnede “Hırçın Kız” oyununda buluştu!

Dijital tiyatro sahnesinde tiyatro dünyasının kültleşen oyunları, günümüz bakış açısıyla sahneye taşımaya devam ediyor. “Hamlet”, “Martı”, “Nora: Bir Bebek Evi”, “Antigone”, “Romeo & Juliet” ve “On İkinci Gece” oyunlarında sevilen oyuncuların buluşmasının ardından, yenibir oyun daha geldi. William Shakespeare’in zamansız ve mekansız komedi başyapıtlarından “Hırçın Kız” dijital sahnede yeni bir bakış açısıyla izleyicilerle buluşuyor.

Birce Akalay ve Serkan Altunorak bir araya geldi

Son olaral “Babil” dizisinde rol alan Birce Akalay ve dijital oyun, tiyatronun en cesur ve özgün rejilerinde bulunan İbrahim Çiçek’in yönetmenliğinde gerçekleşti. Dijital oyunun video yönetmenliğini ise, Gizem Kızıl üstleniyor. Unutulmaz tiyatro yapıtlarının efsane yazarı William Shakespeare’in eseri olan “Hırçın Kız” modern bir görsel hikaye anlatıcılığıyla birleştirerek dijital dünyaya taşınıyor.

Tanışma yaşanılmayan ya da merhabalaşmak için herhangi bir çaba içerisinde olmadığımız birinin hayatında ne kadar söz sahibi olabiliriz? Herhangi biri, bir başkasının hayatında ne kadar söz sahibi olabilir? Tanışmak ve hayatlara müdahil olmak üzerine sorular soran oyun, Etiketler üzerine bir düşündürü aslında. İzleyiciye evliliğin neden bu kadar önemli olduğunu düşündüren oyun, tek taraflı bir şekilde karar verilmiş olan evlilik üzerinden konusunu alıyor. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen günümüzde hala geçerliliğini koruyan bir konu üzerine yazmış olan Shakespeare, ilişkilerdeki etiketlerden kopmak üzerine ve kibarlık maskesinin altından çıkmak üzerine bir fikir sunuyor.

Dijital sahnede oyunların sayılarını artmasıyla beraber, seyirciye yeni nesil bir tiyatro izleme deneyimi sunuluyor. “Hırçın Kız” oyunu, YouTube üzerinden, ücretsiz bir şekilde izlenebiliyor.

Yorumlar (0)