Bir Nükhet Duru belgeseli: “Duru Olmak” Netflix’te yayınlanacak!

1970 yılından bu yana bir çok başarılı şarkı ve albüme imza atan efsane şarkıcı Nükhet Duru, bu kez bir belgesele konu oldu. Mu Tunç’un yönetmenliğini üstlendiği “Duru Olmak” belgeseli, 19 Şubat’ta Netflix’te yayınlanacak!

MEDYA 08.02.2021, 15:49
Bir Nükhet Duru belgeseli: “Duru Olmak” Netflix’te yayınlanacak!

1970’li yıllardan günümüze uzanan bir efsane olan başarılı sanatçı Nükhet Duru, bu kez bir belgesele konu olarak karşımıza çıkıyor. Nükhet Duru’nun hem hayatından hem de son albümünden hazırlık süreçlerini dahil edecek olan “Bir Nükhet Duru Filmi: Duru Olmak” adlı belgesel, izleyici karşısına çıkıyor. 39. İstanbul Film Festivali’nin ‘Galalar’ bölümünde yarışan belgesel film, 19 Şubat’ta Netflix üzerinden izleyiciyle buluşacak.

Yönetmenliğini Mu Tunç üstlendi

Belgesel film, Nükhet Duru’nun son yayınlanan albümü olan “Hikayesi Var” ın yaratılma aşamasından izleri anlatmaya başlıyor. İki yıl kadar süren albümün yapımını işleyen belgesel, bir yandan da Duru’nun sanat hayatını da günümüzle bir araya getirerek anlatıyor. Belgesel filmin yönetmenliğini ise, başrollerini Burak Deniz ve Büşra Develi’nin paylaştığı ve ‘Türkiye’nin ilk punk filmi’ olan “Arada” ile sinemaseverleri selamlayan Mu Tunç üstlendi.

Ünlü sanatçılar da belgeselde yer alıyor

Nükhet Duru’nun hayatından izleri bir çok yönden inceleyen filmde, Duru ile “Hikayesi Var” albümünde çalışan Sıla, Kenan Doğulu, Teoman, Mabel Matiz, Funda Arar, Ceylan Ertem, Ata Demirer, Kalben, Zeynep Bastık, Rubato, Sena Sener, Evrencan Gündüz gibi başarılı sanatçılarla sohbetler de yer alacak. Filmin oijinal müziği ise, Mu Tunç’un kardeşi ve “Arada” filminin müziklerini de yapan Orkun Tunç yapıyor. “Bir Nükhet Duru Filmi: Duru Olmak” belgeseli 19 Şubat’ta Netflix Türkiye’den izlenebilecek.

Yorumlar (0)