Başsavcılıktan "Cumhuriyet'e soruşturma" açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı "Cumhuriyet gazetesine soruşturma" açılması ile ilgili olarak açıklama yaptı.

MEDYA 16.04.2020, 14:08
Başsavcılıktan "Cumhuriyet'e soruşturma" açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesine, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a ait meskenin "adres bilgilerini yayımladığı" ve "bu bilgilerin diğer yayın organlarıyla birlikte sosyal medya üzerinden sistematik olarak dolaşıma sokulduğu" gerekçesiyle soruşturma açıldığını vurguladı.

Cumhuriyet hedef saptırıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, 16 Nisan tarihli Cumhuriyet gazetesinde "Cumhuriyet'e terör soruşturmasıyla gözdağı verilmeye çalışılırken CHP yaşananları özetledi" başlığı altında, "Başsavcılık kanuna aykırı işlem için soruşturma açacağına kanun dışılığa geçit veriyor" ifadelerinin geçtiği bir haber yayımlandığı hatırlatıldı.

Gerçeğe aykırı ve dezenformasyon amaçlı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasında, tamamen gerçeğe aykırı ve dezenformasyon amaçlı haberler sebebiyle açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğunun altı çizildi.

Soruşturmanın sebebi "can güvenliği"

Cumhuriyet gazetesinin 14 Nisan tarihli sayısında, "Boğazda kaçak var" başlığı altında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a ait ikametgah olarak kullanılan meskenin "adres bilgileri" ve "fotoğrafı"nın yayımlandığı anımsatılan açıklamada, şöyle denildi:

"Bu bilgilerin diğer yayın organları ile birlikte sosyal medya üzerinden sistematik olarak dolaşıma sokulduğu tespit edilmiş ve soruşturmaya başlanmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan soruşturmanın konusu, kamu görevlisinin ikametgah adres bilgilerinin yayımlanarak ailesiyle birlikte can güvenliğinin tehlikeye sokulmasıdır."

Cumhuriyet'in iddialarına Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı zaten bakıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesinin yaptığı haberde iddia edildiği gibi "kaçak" söz konusu olup olmadığını ise Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının araştırdığını açıkladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasında, "Bununla birlikte, Boğaziçi İmar Kanunu'na aykırılık iddiaları yönünden yapılan suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir." denildi.

Yorumlar (0)