Baby Shark, YouTube'da sahibine 45 milyon lira kazandırdı

Güney Koreli Pinkfong firmasının imzasını taşıyan meşhur Baby Shark videosu, milyonlarca çocuğu ve müzik sektörünü etkisi altına alarak YouTube'da tüm zamanların en çok izlenen video içeriği oldu.

MEDYA 04.11.2020, 00:03 04.11.2020, 00:17
Baby Shark, YouTube'da sahibine 45 milyon lira kazandırdı

Luis Fonsi'nin Despacito adlı Latin pop parçasını tahtından eden Baby Shark, YouTube'da 7 milyardan fazla izlenme sayısına ulaştı.

YouTube üzerinde 5.2 milyon dolar gelir sağladı

Tüm izlenmelerin süreleri bir araya getirildiğinde, Baby Shark'ın 30 bin yıl uzunluğunda bir izlenmeye ulaştığı ortaya çıkıyor.

Pinkfong şirketi, şarkının yardımıyla sadece YouTube üzerinden 5.2 milyon dolarlık (yaklaşık 45 milyon TL) bir gelir elde ettiklerini açıkladı.

Geçmişi 45 yıl önceye dayanıyor

Baby Shark'ın YouTube serüveni 2015 yılında başlamış olsa da, şarkının aslında çok daha eskiye dayandığı biliniyor.

1970'li yıllarda ABD'deki yaz kamplarında söylenen şarkı, bir başka görüşe göre 1975'te Steven Spielberg'in Jaws filminin gişe rekorları kırmasından sonra tekrar popüler oldu.

Dünya çapında birçok farklı sürümü hazırlanan şarkının 2015'te YouTube'a yüklenen Pinkfong sürümü, 10 yaşındaki Koreli Amerikan şarkıcı Hope Segoine'in sesi ile büyük bir sükse yakaladı. Şirket 2016 yılında şarkının dans figürleri sergilenen yeni bir sürümünü daha paylaşıma sundu.

Global çapta etkinlik düzenleniyor

Sanal alemde inanılmaz bir hızla yayılan şarkı, #BabySharkChallenge etiketi ile çok sayıda kişinin şarkıyı söyleyerek dans ettiği görüntüleri paylaştığı bir global etkinliğe dönüştü.

Şarkıdaki nakaratlar, çocukların tüm dikkatini şarkıya çekiyor ve dans figürleri tüm dünyada anne-babaların çocuklarını eğlendirmek için videoyu izlemelerini sağlıyor.



Yorumlar (0)