Azeri şarkısı AltunAy, Türkiye ve Azerbaycan için seslendirdi!

Başarılı Azeri sanatçı AltunAy, daha önce birçok sanatçı tarafından seslendirilen Azeri türküsü ‘Sen Gelmez Oldun’u yeniden seslendirdi. Hem Türkçe hem Azerice olarak şarkıyı seslendiren AltunAy, bunu Türkiye ve Azerbaycan dostluğu için yaptığını belirtti. 

MEDYA 10.05.2021, 16:31 11.05.2021, 11:33
Azeri şarkısı AltunAy, Türkiye ve Azerbaycan için seslendirdi!

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk ve kardeşlik, bu kez müziklerde bir araya geldi. Azeri şarkıcı AltunAy, geçtiğimiz günlerde yeni bir projeye imza attı. AltunAy, ünlü Azeri türküsü ‘Sen Gelmez Oldun’ u hem Azeri hem de Türkçe olarak iki versiyonda seslendirdi. Geçtiğimiz günlerde şarkıyı piyasaya çıkaran AltunAy’dan önce bu şarkıyı Gülay, Alihan Samedov, Neşe Karaböcek ve Halil Babür gibi isimler söylemişti. AltunAy bu şarkıyı, Azerbaycan ve Türkiye devletleri arasında oluşan dostluğu daha da arttırmak amacıyla söylediğini belirtiyor.



İki versiyonda şarkıyı söyledi

Türkiye ve Azerbaycan’ın; dil paylaşımı, ortak medeniyet, ortak kültür ve ortak geçmişlerle her zaman birbirine sarılan iki devlet olduğunu söyleyen AltunAy, Azerbaycan’da doğduğunu ama Türkiye’de yaşadığını da sözlerine ekliyor. Şarkısını her iki ülke içinde seslendirmekten son derece memnun olduğunu söyleyen AltunAy’ın prodüktörlüğünü ise, ünlü iletişimci Özgür Aras üstlendi.

Moda tasarımından şarkıcılığa

Azeri sözleri Medine Gülgün’e ve Türkçe sözleri ise Neşe Karaböcek’e ait olan şarkının, AltunAy için tasarlanan müziğini ise Alekber Tagiyev yaptı. Şarkının iki düzenlemesini de Alper Atakan yaparken, şarkılar şu anda platformlar üzerinden dinlenebiliyor. Azerbaycan’ın Bakü kentinde doğan AltunAy, Azerbeycan Devlet İktisat Üniversitesi Moda Tasarım bölüm mezunudur. Daha sonra Refia Övünç Olgunlaşma Enstitüsü’nde de Moda Tasarım Bölümü okuyan AltunAy, daha sonra şarkıcılığa adım attı. 

Yorumlar (0)