Azerbaycan'dan Charlie Hebdo'ya sert tepki!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a alakasız, haksız, hadsiz, kışkırtıcı, tahrik ve taciz edici karikatürle saldıran fikir fakiri, DEAŞ'ın malzemecisi, aşırıcıların teşvikçisi, teröristlerin azmettiricisi, saldırgan terörist mizah dergisi Charlie Hebdo'ya sert tepki gösterdi.

MEDYA 29.10.2020, 11:11 30.10.2020, 16:53
Azerbaycan'dan Charlie Hebdo'ya sert tepki!

Yazılı açıklama yaparak İslam karşıtı tahrik edici ve kışkırtıcı yayınlar yapan Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun son olarak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saldırmasının kabul edilemez olduğunu ve şiddetle kınadıklarını belirten Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Charlie Hebdo'nun ısrarlı bir şekilde İslam'a, Hz. Muhammed'e ve Müslümanlara karşı kışkırtıcı yayınlar yaptığını, Müslümanların kutsal değerlerine ve duygularına hakaretlerde bulunduğunu ve günümüz dünya ülkelerinin büyük ihtiyacı olan kültürler arası diyalog çabalarına ağır darbe vurduğununun altını çizdi.

Daha önce de Charlie Hebdo'nun dinlere ve dinî inançlara karşı düşmanca karikatürler yayınladığını anımsatan Hikmet Hacıyev, Charlie Hebdo'nun İslamofobik faaliyetler marifetiyle basın ve ifade özgürlüğünü etkili biçimde kötüye kullandığını, şiddeti, nefreti ve dinî ayrımcılığı teşvik ettiğini bildirdi.

Fransa dergisi Charlie Hebdo Erdoğan karikatürü

Hikmet Hacıyev, Charlie Hebdo dergisinin Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almasını Azerbaycan olarak kabul edilemez bulduklarını ve şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Ermenilerin Fransız TF1 muhabirini tehdidi!

Azerbaycan ile Ermenistan ordularının çatıştığı cephe hattından "tarafsız" haberler hazırlayan Fransız TF1 televizyonu muhabirinin Ermeniler tarafından tehdit edildiğini ve ağır hakaretlere maruz kaldığını da hatırlatan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hacıyev, TF1 muhabirine yapılanlara sessiz kalanların, Charlie Hebdo dergisinin alçak provokasyonlarını basın ve ifade özgürlüğü kisvesi ile meşrulaştırmaya çalıştıklarını bildirdi.

Hikmet Hacıyev, Charlie Hebdo dergisinin faaliyetlerinin, sorumlu gazetecilik hususunun bugün ne kadar önemli ve güncel olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)