Amazon Prime Video ilk kez bir Türk yapımı içeriği platforma ekledi

Dijital film ve izleme platformu olan Amazon Prime Video 2021 yılında çıkan Dayı: Bir Adamın Hikayesi adlı filminin dijital yayın haklarını satın alarak ilk kez bir Türk yapımı içeriği platforma ekledi.

MEDYA 14.05.2022, 13:33 15.05.2022, 09:27
Amazon Prime Video ilk kez bir Türk yapımı içeriği platforma ekledi

Dijital dizi ve film izleme platformları arasındaki rekabet gün geçtikçe artıyor. Ülkemizde en çok kullanılan platformlar arasında Netflix ve Mubi yer alırken son yıllarda Türkiye’de hizmet vermeye başlayan Amazon Prime da dijital içerik yarışına arttırdığı içerik sayıları ile dahil olmaya çalışıyor. Önümüzdeki dönemde Disney Plus’ın da Türkiye piyasasına girmesiyle kızışacak rekabet ortamında Amazon Prime ilk kez bir yerli yapım filmin haklarını platforma eklemek için satın aldı.

2021 yapımı Dayı: Bir Adamın Hikayesi platforma eklendi

Geçtiğimiz saatlerde paylaşılan bir bilgiye göre 2021 yılında çıkan Dayı: Bir Adamın Hikayesi adlı filminin dijital yayın hakları Amazon tarafından platformda yayınlanmak üzere satın alındı. Film bu bilginin paylaşılmasından kısa süre sonra platforma eklendi. Eğer Amazon Prime aboneliğiniz varsa bu içeriği Prime Video üzerinden izleyebilirsiniz. Dayı filminin platforma eklenmesiyle beraber ilk kez bir Türk yapımı film Prime Video’ya eklenmiş oldu. Şirketin önümüzdeki dönemlerde de platformdaki Türk yapımı içerikleri artırması bekleniyor.

Yorumlar (0)