ABNA-SE'den Kahire'ye tepki

Mısır polisinin Anadolu Ajansı (AA) Kahire ofisine düzenlediği baskına Balkan ve Güneydoğu Avrupa Haber Ajansları Birliğinden (ABNA-SE) tepki geldi.

MEDYA 16.01.2020, 07:15
ABNA-SE'den Kahire'ye tepki

ABNA-SE (Balkan ve Güneydoğu Avrupa Haber Ajansları Birliği), Kahire polisinin AA (Anadolu Ajansı) Kahire ofisine baskın yaparak biri Türk 4 çalışanını gözaltına almasına tepki göstererek, bu "pervasız" hareketin basın özgürlüğüne zarar verdiğini kaydetti. 

Balkan ve Güneydoğu Avrupa Haber Ajansları Birliğinin (ABNA-SE) açıklamasında Anadolu Ajansı (AA) ve gözaltına alınan çalışanlarına destek verildi.

Anadolu Ajansı Kahire ofisine yönelik baskından derin endişe duyulduğunun altı çizilen açıklamada, "Böylesine pervasız bir hareket, doğrudan basın özgürlüğü ve genelde de gazeteci toplumuna zarar vermekte." denildi. 

Herhangi bir açıklama yapılmadan gözaltında tutulan Anadolu Ajansı çalışanlarının derhal serbest bırakılması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, Mısırlı yetkililere "basının bildik ve köklü kuralları ile yasalarına göre hareket etmeleri" çağrısında bulunuldu.

Balkan ve Güneydoğu Avrupa Haber Ajansları Birliğinin (ABNA-SE) üyelerini desteklemeye devam edeceğinin ifade edildiği açıklamada, "İfade özgürlüğü hakkımız ile demokratik değerleri doğrudan tehdit eden herhangi bir hareketi hoş göremeyiz." denildi.

Bölgesel haber ajansları arasında tam bir iş birliği sağlamak ve bölgede barış, dostluk, güvenlik ortamının oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla 1995 yılında kurulan Balkan ve Güneydoğu Avrupa Haber Ajansları Birliğinin (ABNA-SE) üyeleri arasında Anadolu Ajansı da bulunuyor.

Yorumlar (0)